Det er Aurskog-Høland Arbeiderparti som står bak folkemøtet. Både idrettslagene og næringsforeningene på Hemnes og Løken er invitert til å holde innlegg.

Arbeiderpartiet ønsker innspill fra gud og hvermann, og ordfører Roger Evjen stiller opp for å svare på spørsmål om smått og stort.

– Man kan spørre ordføreren om akkurat hva man vil, innenfor visse grenser, selvfølgelig, sier leder Steinar Ottesen i Aurskog-Høland Arbeiderparti, som selv skal holde en appell.

Tema for folkemøtet er utviklingen sør for Bjørkelangen, for å si det enkelt. Arrangøren er interessert i å høre hvordan folk ser på utviklingen på Fosser, Løken, Momoen, Hemnes, Skulerud, Langstranda og så videre i årene som kommer.

– Det er mange ulike ønsker hos folk. Kom med dem på folkemøtet, oppfordrer Tove Hønsen Johannessen, som er listekandidat fra Hemnes til høstens kommunevalg.

Ønsker mange innspill

Alle forslag som blir fremmet skal skrives ned, bedyrer duoen.

I 2018 hadde Aurskog-Høland Ap med seg en forslagskasse rundt i hele kommunen. Med folkemøtet går partiet ett skritt videre.

– Vi fikk inn totalt 440 forslag den gang. Dette er en forlengelse av forslagskassa, og vi håper at et folkemøte gjør terskelen enda lavere for å komme med innspill. Vi ønsker å høre hva innbyggerne mener vi skal jobbe for i årene som kommer, sier Ottesen.

– Men er ikke valgprogrammet allerede spikret?

– Joda, men det er ikke alt som hører hjemme der. For eksempel mener noen at det er behov for et busstopp ved Høland stadion. Det er en litt liten sak å ha i valgprogram, men like fullt en sak vi kan jobbe for, mener Ottesen.

Naturlig nok venter arrangøren at både nærings- og boligutvikling blir tema.

– Det folk er mest opptatt av på Hemnes, er muligheten til å bygge seg bolig. Det har skjedd mye bra på Hemnes, og kultursalen har blitt et kjempeløft. Hemnes og Løken vil aldri bli som Bjørkelangen eller Aurskog, men vi må sikre at stedene ikke dør ut, sier Tove Hønsen Johannessen.

Skal lytte

Steinar Ottesen mener det er viktig å bevare det som er, og legge til rette for utvikling på sikt.

– Alle steder har utviklingspotensiale. For eksempel er det store muligheter for fortetting i Løken sentrum. Jeg er for øvrig glad for at vi fikk inn det store boligprosjektet i forlengelsen av Prestegårdshagen på Løken i den nye kommuneplanen, sier Ottesen.

– Hvorfor har dere ikke invitert politiske motstandere til dette folkemøtet?

– Dette var et ønske fra arbeiderlagene i området, og derfor arrangerer vi folkemøte. Her er vi først og fremst opptatt av å lytte til innbyggerne. Det er Arbeiderpartiet som inviterer, og bærer alle kostnadene, men alle er velkommen, også representanter fra andre partier. Vi håper at de som tar ordet ikke bare kommer med problemer, men også forslag til løsninger og tiltak slik at det kan bli et konstruktivt møte, sier Ottesen.

– Er dette noe dere kommer til å arrangere andre steder i kommunen også?

– Først må vi gjennomføre dette møtet. Vi har aldri gjort noe sånt før, og aner ikke om det kommer tre eller 30 personer. Det kan kanskje være aktuelt å gjøre noe tilsvarende på Setskog/Rømskog, men det må vi se an, sier Ottesen.

– Vi håper i hvert fall at mange møter opp. Nå har de muligheten til å snakke med oss direkte, sier Tove Hønsen Johannessen.