Gå til sidens hovedinnhold

Fra kaffekoker til kormedlem

Artikkelen er over 3 år gammel

MOE: Unni Viken Lie startet som kaffekoker under julekonsertene til Inspirato. I år har hun like godt blitt kormedlem.

Lørdag 10. desember er det klart for årets kulturelle høydepunkt på Momoen; Den årlige julekonserten på lokalet med den lokale korstoltheten Inspirato.

Skjønt lokalt er en sannhet med store modifikasjoner. Koret ble riktignok født på Momoen, men i dag finnes medlemmer fra hele kommunen. Bjørg Olberg er sammen med Anne Gry Enger de to eneste som har vært med siden starten.

For Unni Viken Lie er derimot årets julekonsert den første – som kormedlem, vel og merke.

– Hun har kokt kaffe under konsertene i mange år, men denne gang er hun med oss på scenen, sier Bjørg Olberg.

Vi samlet veteranen og nykommeren til en kjapp prat foran årets julekonsert. Den andre superveteranen Anne-Gry Enger var forhindret fra å delta på øvelsen. Unni Viken Lie bekrefter smilende at hun har vært med i kjøkkengjengen under julekonsertene i mange år. For en pause med kaffe og hjemmebakt er tradisjon når Inspirato skaper julestemning på Momoen.

– Jeg begynte i koret på nyåret, og har bitt tatt vel imot, forteller Unni, som røper at hun nok vil ha litt sommerfugler i magen når hun entrer scenen for julekonsertdebuten.

Det hevder Bjørg Olberg hun ikke har når hun inntar sin faste plass i koret, på ytterste fløy i bakre rekke.

Der har jeg stått, helt siden starten. Jeg har alltid vært glad i å synge, men hadde aldri våget å bli med i noe kor før Anne-Gry Enger og jeg fant ut at dette hadde vi begge lyst på da koret skulle dras i gang. Etter at vi smånervøse kom inn hånd i hånd til første øvelse har vi blitt her, forteller veteranen lett leende.

Julen er tradisjoner. Det er også julekonserten vår, men vi har også noen nyheter i år røper dirigent Guro Dunvoll.

To damer med trompet, Vigdis Aaserud og Sølvi Bakker, vil være på plass og delta underveis. Det samme vil Vivian Aasly på piano. Men også barna får plass under årets julekonsert.

– En bukett av dem vil også bidra til å skape julestemning sammen med oss, blant annet gjennom noen Disneymelodier, forteller Guro Granerud, men lover samtidig et bredt og fyldig repertoar av norske og utenlandske sanger, hvorav naturligvis de store jule klassikerne vil være på plass som vanlig.

Konferansier blir i år som i fjor Anders Østby.

Kommentarer til denne saken