– Jeg taklet det første innbruddet greit, men da jeg oppdaget det andre innbruddet... Ja, da kokte det litt, sier Stian Heggedal fra Setskog til Indre Akershus Blad.

Lastebilsjåføren, som til daglig rydder lokale veier, ble utsatt for det første innbruddet og tyveriet natt til fredag.

– Jeg hadde vært ute og saltet veiene og kom tilbake til min Volkswagen Caddy klokken 01.45. Der sto bilen på fire europaller. Hjulene var borte. Det samme var DAB-radioen. Lommebok og et nøkkelknippe lot tyvene ligge igjen, forteller Heggedal.

Han kontaktet Møller Bil og skaffet seg leiebil, en ny Volkswagen Caddy, gjennom forsikringen.

Tyvene slo til mens Stian sov noen meter unna

Natt til søndag parkerte Heggedal Caddyen på samme sted som natt til fredag. Han la seg til å sove i lastebilen ved 04-tiden. Da han våknet klokken 07.00 oppdaget han at det hadde vært innbruddstyver på ferde. Ei rute var knust på Caddyen og borte var DAB-radioen, ikke noe annet. Tyvene slo altså til mens Heggedal sov noen meter unna.

– Jeg hørte ingenting, sier han.

Begge innbruddene har skjedd ved saltlageret i Bjørkelangen Næringspark, mellom Vianor og Avancia. Forholdene er anmeldt og meldt inn til forsikringsselskapet.

Heggedal er helt sikker på at det i utgangspunktet er DAB-radioer i Volkswagen-kjøretøyer som er målet for tyvene.

– Det har vært lignende tyveriraid tidligere. Nå som jeg må ha meg nok en ny leiebil ba jeg om ikke å få en Caddy, sier Stian Heggedal.

– Vær på vakt

Han roser politiet for å ha tatt tak i innbruddene raskt.

– Jeg forsto det slik at politiet skal følge med litt ekstra i området framover. Det er en oppfordring til alle. Det kan være greit å være på vakt, sier Heggedal som vurderer å overnatte i området noen dager framover.

– Jeg ønsker meg tomannstelt og balltre. Det er alt jeg trenger. Jeg vet at mange ikke liker veisaltingen jeg holder på med, men det må da være andre måter å straffe meg på enn bilinnbrudd, sier Heggedal med en god porsjon galgenhumor.

På besøk hos Vianor

Lensmann Hilde H. Straumann i Aurskog-Høland bekrefter at politiet vil følge med litt ekstra i området framover.

– I tillegg til bilinnbruddene har det også vært ubudne gjester innom Vianor-bygget, oppplyser hun.