– Nei, det skal være sikkert og visst, sier styremedlem og ansvarlig for barne- og ungdomsavdelingen i Bingsfoss sykkelklubb, Christine Abbott, til Indre Akershus Blad, og ler godt.

– Tvert imot! Vi har hatt et fantastisk godt jubileumsår, preget av høy aktivitet, stor bredde, godt miljø og mange gode sportslige prestasjoner, som ble toppet av gull både i NM og nordisk, samt VM-deltakelse.

Hun sikter da til at Cathrine Årstad Olsen vant NM i terreng maraton i klasse 45-49 år, og at John Harald Hellesvik ble både norsk og nordisk mester i tempo i klasse 40-44 år, i tillegg til at han deltok på respektabelt vis i VM for masters både i tempo og landevei i Polen.

– En kjempeklubb, som får til mye med relativt små ressurser, beskriver Sørumsand-karen Hellesvik klubben sin, og gjør seg til talsmann for de om lag 250 medlemmene.

Breddeklubb

Om lag en tredjedel av dem er barn og ungdom. Jubilanten har et aldersspenn fra fem til mange-og-sytti år.

– Ja, vi er først og fremst en breddeklubb. Vår ambisjon er å ha et godt tilbud tilpasset medlemmer i alle aldre, både sportslig og sosialt. Ikke minst det siste, som er hovedårsaken til at vi har fått mange nye tilvekster de siste årene, understreker klubbens leder det siste året, Ludovic Pochon-Guerin.

Han er selv et levende eksempel på nettopp dette, etter at han kom til klubben som ungdomstrener for et par år siden.

– Jeg ble mottatt med åpne armer. Her er det lett for alle nye å bli inkludert, sier den ferske lederen, som er bosatt i Lørenfallet.

Initiativ fra kretsen

Det er også symptomatisk, for Bingsfoss sykkelklubb favner langt utover Sørumsand. Medlemmene kommer fra store deler av Indres distrikt. Slik har det alltid vært siden klubben så dagens lys i 1979.

Fødselen ble til ved at Arvid Næss fikk en henvendelse fra daværende leder i Romerike Sykkelkrets, Håkon Bjørnstad, med anmodning om å starte en sykkelklubb på Sørumsand. Han kontaktet John Bringsli, og det gikk ikke lenge før duoen hadde etablert klubben med uvurderlig drahjelp på økonomi- og sponsorsiden av Per Hellne. Selve stiftelsen fant sted 8. november samme år.

En av syklistene som var med helt fra starten var Svein Berg, som meldte overgang fra Ullensaker CK for å bakke opp en ny klubb for østre Romerike. Hølendingen ble, sammen med banespesialisten Christian Næss og litt senere det tidligere skøyteesset Erik Vea, klubbens største sportslige frontfigur i mange år framover. 74-åringen har fremdeles norgesrekorden på 200 km tempo med 4.54,16, satt i Feiring i august 1985.

Ny avdeling – ny epoke

Næss, Bringsli og Berg er da også æresmedlemmer i den jubilerende klubben, sammen med Øyvind Hagen og Bjørn Holmen.

Sistnevnte tok i 2013, da han var styreleder, initiativet til å danne en barne- og ungdomsgruppe i sykkelklubben, som fram til da hadde vært dominert av godt voksne aktive. Den nye gruppa ble etablert av Hans Petter Lade og Marius Nakkeid, som startet med regelmessig trening, og har siden utgjort en ny epoke i klubbhistorien.

Nyskapningen slo godt an, fikk fort vind i seilene og blomstrer nå som aldri før. Ikke minst takket være nærmiljøanlegget Texasdalen på Sørumsand, som nevnte Holmen også sto bak. Han inngikk en avtale med Sørum kommune om leie av grunnen for en symbolsk sum i 20 år framover, og etter et par års dugnadsinnsats sto anlegget klart til bruk i august 2017.

Kompakt samlingssted

– Det er blitt en meget verdifull base for oss. Ei halvannen kilometer lang og variert rundløype i terrenget, samt gapahuk med bålplass og akebakke, utgjør et kompakt anlegg, som innbyr til trening, aktivitet og sosialt samvær. Kort sagt et etterlengtet samlingssted til bruk for alle, som vi er opptatt av at medlemmene våre skal føle et eierskap til og ta vare på til fellesskapets beste, understreker Christine Abbott, som også er driftsansvarlig for den velbrukte boltreplassen.

40-årsjubileet ble feiret med jubileumsmiddag ved Meierigaarden og storstilt familiefest i Texasdalen.

Kjærkomne gaver

Som ikke det var nok dukket Lars Eugen Andresen fra Blaker sparebank opp under avslutningen til barne- og ungdomsgruppa onsdag kveld. Med seg hadde han en bursdagsgave til klubben på 10.000 kroner.

– Sammen kunne vi annonsere at Blaker sparebank har inngått ny treårig avtale som hovedsponsor med klubben! Dette er vi veldig takknemlige for, forteller Abbott som også kan opplyse om at ordfører Marianne Grimstad Hansen har overlevert en bursdagsgave på 10.000 kroner fra Sørum kommune.

– Vi er utrolig takknemlige for samarbeidet med både kommunen og Blaker sparebank, og lover å bruke pengegavene godt, sier Abbott som opplyser at den organiserte utesyklingen tar pause fram til påske, men at det er plass til enda flere syklende voksne, barn og ungdom til neste sesong.