Roma Mineralvannfabrikk tilbakekaller et begrenset antall plastflasker med ingefærøl merket med «uten sukker». Årsaken er at de inneholder sukker.

Mineralvannfabrikken har funnet 21 pakninger med ingefærøl som er merket «uten sukker» på frontetiketten, men i ingredienslisten på baksiden fremkommer det at produktet inneholder sukker.

– Frontetiketten er feil, hvilket kan gi inntrykk av at produktet er sukkerfritt. Den sukkerfrie varianten har hvit kork, mens den sukkerholdige korken er gullfarget, står det i en pressemelding fra Mattilsynet.

Forbrukere som har kjøpt Ingefærøl uten sukker i 0,5 liter-flasker eller tror de har kjøpt Ingefærøl uten sukker på slike flasker etter 5. juni i år, må sjekke at korken er hvit, eller at ingredienslisten faktisk viser at produktet er sukkerfritt.

Produktet, som hovedsakelig er solgt for storhusholdning, men også i fabrikkutsalg og i Europris-butikker, er merket best før 10.01.22 og batch 12.05.2021.

Ifølge brusfabrikken er det produsert totalt 6.561 flasker av produktet, og det er usikkert om 2.363 av dem har nådd ut til kunder.

(©NTB)