Opplagsvekst for Indre: – Viser at vi gir folk det de vil ha

Fornøyde: Redaktør Arne Henrik Vestreng og nyhetsleder Anita Jacobsen i Indre Akershus Blad kan glede seg over opplagsvekst.

Fornøyde: Redaktør Arne Henrik Vestreng og nyhetsleder Anita Jacobsen i Indre Akershus Blad kan glede seg over opplagsvekst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Etter et par år med motgang, øker igjen Indre Akershus Blad opplaget. – Veldig gledelig, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Henrik Vestreng.

DEL

Tirsdag ble det offisielle opplagstallene for 2018 presentert. Indre Akershus Blad har 7.343 abonnenter, en vekst på 66 abonnenter (0.9 prosent) fra 2017.

– Bildet viser en svak nedgang i papiropplaget og en god vekst digitalt. Vi gleder oss over opplagsveksten. Den forteller meg at vi gir folk det de vil ha, forteller ansvarlig redaktør og daglig leder Arne Henrik Vestreng til egen avis.

De siste par årene har lokalavisa for Aurskog-Høland, Rømskog, Sørum og Fet satset stadig mer på det digitale produktet.

LES OGSÅ: Ny barnehage kan stå klar våren 2020

– Vi jobber målrettet mot det digitale skiftet, men ser samtidig at vi må kjøre to løp. Fortsatt er det slik at mange av våre lesere foretrekker å bla i papiravisa. Slik vil det være i mange år framover, sier Vestreng.

– Gir resultater

Han gleder seg over at den digitale satsingen gir resultater.

– Trafikken på indre.no er doblet på ett år. Ved å bli digital abonnent, får man blant annet siste nytt, direktesendinger og mye mer rett inn på mobiltelefonen eller PC'en. Stadig flere oppdager merinnholdet på indre.no og bruker tjenestene aktivt, sier redaktøren.

Det er Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som legger fram tallene. Foreningen forteller at de ferske opplagstallene er basert på nytt regelverk: De digitale lesertallene har ny rapporteringsmetode, mens lesertall for papiraviser måles på samme måte som tidligere. Dette gjør at papirlesertallene er sammenlignbare med tidligere tall, mens opplagstallene og de digitale lesertallene ikke kan sammenlignes med tidligere tall.

LES OGSÅ: Skal ha fyrt av tre hagleskudd før han gjemte seg i nabokjelleren – så stormet politiet huset hans

– Vi står midt i et metodeskifte på lesertallsmålingene. Det presenteres kun digitaltall for titler målt på PC/Mac og mobil, målinger for nettbrett kommer først med i rapporteringen fra 2019, forklarer administrerende direktør i MBL, Randi S. Øgrey, til MBLs nettsider.

Indre Akershus Blad er en av 63 aviser i konsernet Amedia. Den siste målingen til Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at Amedia-avisenes opplag økte med 34.071 eksemplarer det siste året. Det tilsvarer 6,4 prosent.

Opplaget for Amedias aviser er nå på 563.086, hvorav 177.903 er heldigitale. Det representerer 31,6 prosent av abonnentene.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags