Aurskogingen var drøye 1,4 sekunder bak kvalifiseringsvinneren, franske Victor Martins i den ene runden han fikk satt tid på. I sitt siste forsøk lå han an til en tidsforbedring, og var på vei mot en topp-ti-plassering og hadde bare noen få hundre meter igjen til mål da kvalifiseringen ble stoppet av rødflagg.

– Jeg tapte mest i første sektor. Vanskelig å forstå, fordi jeg føler jeg har grei flyt gjennom det partiet oppsummerer han etterpå.

Fartsmålinger på en rettstrekke viser også at han ikke hadde samme topphastighet som teamkamerat Jeahn Daruvala som her ble målt til 257 km/t mot Dennis sine 254 km/t, ifølge Stein Pettersen i Viasport.

Nå blir det en sen kveld sammen med ingeniørene med debrief og analyser.

– Leit med rødflagget rett før slutt, ettersom jeg var ute på en rask runde som ville gitt meg en åttende- til tiendeplass. Det ville gitt et helt annet utgangspunkt. Dette ble ikke den starten på helgen jeg hadde ønsket meg. Nå er det bare å gjøre det beste ut av de i løpene, sier dagens 20-årsjubilant, som helt klart hadde håpet på en bedre sportslig markering av dagen enn dette.