Gå til sidens hovedinnhold

Idrettsprofil fra Romerike må møte i retten – tiltalt for vold og voldtekt av kona: – Svært belastende

En idrettsprofil i 40-årene fra Romerike må tirsdag møte i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for vold og voldtekter av ekskona over flere år.

Idrettsprofilen erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Frode Sulland.

– Han nekter straffskyld. Dette er en svært belastende sak, både fordi det er en familiesak, men også fordi min klient mener seg uriktig anklaget, sier Sulland til Romerikes Blad.

Skal ha signert kontrakt

Mannen i 40-årene, som er fra Romerike, var i en lengre periode en kjent idrettsmann før han la opp. De senere årene har han derimot vært mer eller mindre ute av rampelyset.

Ifølge tiltalen, som ble tatt ut av statsadvokaten i Oslo i fjor høst, skjedde enkelte av de påtalte forholdene over et tidsrom på mer enn 16 år. I løpet av den perioden var mannen fremdeles en aktiv idrettsutøver på toppnivå i Norge.

Fra februar 2002 til mars 2018 skal mannen jevnlig ha mishandlet ektefellen. Han skal ha dyttet sparket og dratt henne etter håret, truet henne og kalt henne nedsettende ting.

Ifølge VG signerte idrettsprofilen og hans daværende kone en kontrakt der vold og utroskap ville ramme ham hardt. I kontrakten skal idrettsprofilen ha frasagt seg betydelige deler av parets verdier dersom han var voldelig eller utro, skriver VG at de får opplyst.

I løpet av hovedforhandlingen vil kontrakten om vold og utroskap bli belyst dom en del av bevisbildet, skriver avisen videre.

Ekskona stiller i retten

Det alvorligste punktet i tiltalen handler om at idrettsprofilen flere ganger i perioden fra 2016 til 2018 skal ha voldtatt kona selv om hun ba ham om å la være og til tross for at hun flere ganger fysisk forsøkte å motsette seg handlingene.

– Min klient skal forklare seg i retten. Dette er en alvorlig sak for den fornærmede i saken, og jeg har ikke lyst til å kommentere den noe videre i mediene, sier kvinnens bistandsadvokat Annette Rygg til NTB.

Den tiltalte mannen skal også ved ett tilfelle ha fulgt etter og truet et familiemedlem i 2018.

Saken starter opp i Nedre Romerike tirsdag. Det er satt av åtte dager til hovedforhandlingene.

Kommentarer til denne saken