Løp baklengs i 10 kilometer og tjente 1000 kroner: — Jeg regner med å være temmelig støl i morra

MILA BAKLENGS: William Norheim-Bergquist fra Rømskog på vei over mål etter å ha gjennomført 10-kilometeren baklengs. Foto: Øivind Eriksen

MILA BAKLENGS: William Norheim-Bergquist fra Rømskog på vei over mål etter å ha gjennomført 10-kilometeren baklengs. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frode fra Fet satte ny løyperekord. William fra Rømskog løp 10 kilometeren baklengs. Mads fra Lierfoss var fire sekunder for sent ute til å tjene 1500 kroner ekstra. Og team Storberget tok Unionsmarathon som startskuddet for ferien.

DEL

Unionsmarathon lørdag ble akkurat den løpsfesten som alle de impliserte håpet på

— Deltakertallet ligger stabilt på rundt 300 løpere. Det er vi fornøyd med, sa sekretariatsjef Sigbjørn Høgne mens et fyldig publikum koste seg på start og målområdet, Kurøen, og ventet på løperne. Barneklassene utkjempet sine dueller inne på tunet.

SLIT, MEN MORO: Marianne Johansen fra Romerike ultraløperklubb er glad over snart å være i mål. Foto: Øivind Eriksen

SLIT, MEN MORO: Marianne Johansen fra Romerike ultraløperklubb er glad over snart å være i mål. Foto: Øivind Eriksen

— Det var langt, men moro også, sa Peder Røisheim fra Bjørkelangen, snart ni år, etter å ha fullført fire kilometeren i fin stil og fått sin velfortjente medalje.

Triatlon neste for maratonvinneren

Først i mål, fullstendig uberørt av 42 kilometer, etter at barneklassene hadde gjort unna sine løp, var vinner av helmaraton, Eirik Johannessen fra Tønsberg FIK. Vinnertida 2.42.28 var riktignok tre minutter bak løyperekorden, men mileslukeren som primært satser på triatlon var godt fornøyd med løpet.

— Jeg har vært med her før og føler meg tiltrukket av den gode stemningen. Tidligere har jeg kun løpt ti kilometer, men i år passet et maratonløp perfekt inn i oppkjøringen mot en triatlonkonkurranse i Sveits om tre uker, forteller vinneren som lenge hadde en fight med fjorårsvinner Pål Oraug, Sarpsborg før han ble for sterk mot slutten.

STOR STEMNING: Mads Waaler applauderes inn til seier på 10-kilometeren. Lierfossingen kom fire sekunder for sent til å sette ny rekord. Foto: Øivind Eriksen

STOR STEMNING: Mads Waaler applauderes inn til seier på 10-kilometeren. Lierfossingen kom fire sekunder for sent til å sette ny rekord. Foto: Øivind Eriksen

Raskeste dame på helmaraton ble svenske Cecilia Petterson på 4.10.12.

Kostbare sekunder

Skikkelig sure og kostbare sekunder, sa lierfossingen Mads Waaler og grein på nesa etter å ha kommet fire sekunder for sent i mål til å slå sin egen løyperekord.

Dermed gikk han glipp av bonusen på 1500 kroner som Holth skogsdrift hadde satt opp for ny rekord.

— Som student hadde jeg gjerne fått med meg disse kronene, og før start var også rekord i tankene. Men jeg følte tidlig at jeg ikke hadde min beste dag, og lot tankene på rekord fare.

Det skulle likevel gå fort med karen som studerer i Trondheim og løper for Strindheim, men det forsto han ikke før speaker startet nedtellingen til løyperekorden inn på oppløpet.

— Jeg har ikke hatt sekundene på min side i sommer. I forrige måned manglet jeg 1,5 sekunder på å kvalifisere meg til 10.000 meter i NM. Kanskje gjør jeg et nytt forsøk på Bislett om halvannen uke.

Dobbelt lokalt

I kvinneklasse ble det dobbelt lokalt. Andrea Boutera vant to minutter foran Marie Holtet Dæhlen.

— Hun forsvant som ei hvit pil. Jeg hadde ikke sjanse til å følge henne, sa Marie fra Bjørkelangen, godt fornøyd med andreplassen totalt. Ungjenta satser ambisiøst på ski og meldte etter vintersesongen overgang til Kjelsås for å få et større og mer inspirerende treningsmiljø.

— Det er alltid gøy å være med på Unionsmarathon. Det er et trivelig løp med fin ramme rundt, sier Andrea Boutera etter seieren. Aurskogjenta har to år igjen av legestudier i Bergen og løper i likhet med bror Jacob for Gular.

— Jeg satser ikke på langt nær som broren min, men trives med å trene og konkurrere litt. Dette var min femte konkurranse i år, alle gate- eller veiløp og jeg har faktisk vunnet alle, sier den alltid like blide aurskogjenta.

Bra timebetaling

— En som var godvenner med sekundene, var Frode Stenberg fra Fet, regjerende norgesmester på maraton som representerer Lørenskog. Han knep løyperekorden på halvmaraton med ni sekunder da han kom i mål på1.13.40. Dermed ble han 2.500 kroner rikere.

— Ikke så verst timebetaling, sier han smilende før han drysser verbale blomster til både løype og arrangement.

— En fantastisk løpstrasè og overraskende mye publikum langs løypa som gjorde det morsomt å løpe.

I kvinneklassen i halvmaraton var Hanne Bakken Lund, AHF sterkest. Med vinnertida 1.42.49, var hun 40 sekunder foran toer Helene Baastad Haug, Fjerdingby.

Løp baklengs

En som ikke løp for rekord, men for 1000 kroner, var hjemmeløper William Norheim-Bergquist. Dette var nemlig bonusen til den som først gjennomførte en 10-kilometer baklengs.

— Det røyna på i legga mot slutten og krampa var ikke langt unna på oppløpet. Jeg regner med å være temmelig støl i morra, sier unggutten og heller innpå med løpedrikke.

Oppkjøring til Europaferie

Seier og rekordbonus var ikke noe som sto i tankene hos team Storberget. I år var det fire av dem.

— Vanligvis er vi flere, men i år kolliderte løpet med en del annet. Neste år skal vi stille en større bataljon, lover Jørn.

Unionsmarathon har blitt et must, og noe vi må ha med oss før ferien. Atmosfæren og arrangementet er bare helt topp, sier Monica Storberget.

Denne gang ble løpet starten på årets felles sommerferie for kvartetten.

— Nå drar vi nedover i Europa i bobil. Vi skal både opp i Alpene og til Kroatia. Men vi er på plass her igjen til neste Unionsmarathon, sier Jørn Storberget og lemper innpå en snus.

Artikkeltags