I tradisjon tro: – Håper mange vil dele dette med oss!

RUSSETOGET SKJER: Petter Tøien (foran til høyre), Sohail Rhanim, Helene Foss, Anna Torre, Mia Lie Johansen, Linn Nordby, Even Vestreng, Anders Sletner og Kasper Kolstad (bakerst) håper innbyggerne vil få med seg årets russetog – på avstand.

RUSSETOGET SKJER: Petter Tøien (foran til høyre), Sohail Rhanim, Helene Foss, Anna Torre, Mia Lie Johansen, Linn Nordby, Even Vestreng, Anders Sletner og Kasper Kolstad (bakerst) håper innbyggerne vil få med seg årets russetog – på avstand. Foto:

Selv om russetiden mer eller mindre ikke har blitt noe av, vil avgangselevene holde så godt de klarer på tradisjonene.

DEL

– Russetoget på Bjørkelangen er vanligvis en stor del av nasjonaldagen for mange her ute. Det er noe mange setter pris på. Derfor har vi bestemt oss for å gjennomføre toget, tilrettelagt for å overholde smittevernsreglene.

Det sier Kasper Kolstad, rebusansvarlig i russestyret ved Bjørkelangen videregående skole.

Noe rebus ble det ikke på gjengen. Alle klutene er lagt i å få til et best mulig tog.

– Vi har konferert med politiet. Etter klarsignal fra dem ble det klart at tradisjonen fortsetter. Det blir russetog gjennom Bjørkelangen på 17. mai, bekrefter Kolstad overfor Indre Akershus Blad.

Bussene og vanene vil kjøre fra Røytjenn og ned gjennom Bjørkelangen sentrum, via Miljøgata, hvor vandregruppene slenger seg på. Deretter går toget til Bjørkelangen barneskole, hvor det avsluttes. Dette for å kunne spre innbyggere mer langs ruten.

Kolstad understreker at russen på ingen måte oppfordrer folk til å samles i store grupper.

– Om man vil få med seg toget – som vi håper mange ønsker – er det viktig å spre seg godt og holde avstand. Vi oppfordrer publikum til å holde seg inne i biler, hus eller samles i små grupper

Annerledes russetid

Kolstad legger ikke skjul på at russetiden ble noe annerledes enn de forventet.

– Vi forventet en utrolig bra og morsom tid, men det ble ikke helt som vi hadde sett for oss. Vi er opptatte av å gjøre det beste ut av situasjonen vi står i og det er ingen sure miner blant russen. Vi er like nøye med å delta på den nasjonale dugnaden som alle andre, uavhengig av russetid.

Tiden etter at koronaviruset fikk sitt utbrudd i Norge har vært usikker for russen. De har ikke visst hva de fikk lov til og ikke, men nå er avgjørelsen tatt.

– Frem til nå har vi hengt en del digitalt. Forhåpentligvis kan vi feire litt utover sommeren. Vi får se. Uansett vil vi følge helsemyndighetenes retningslinjer og er fullstendig innforstått med alvoret i denne situasjonen.

På grunn av Covid-19 vil det ikke bli utdeling av russekort under parademarsjen.

– Alle sitter igjen med en del russekort etter denne tiden, sier Kolstad lattermildt.

Artikkeltags