I kveld syr de på TV

Konsentrert: Aina Stamsaas Bolkesjø fra Aurskog i dyp konsentrasjon under innspillingen av Symesterskapet. Både hun og Heidi meldte seg på selv. foto: Tore Zakariassen

Konsentrert: Aina Stamsaas Bolkesjø fra Aurskog i dyp konsentrasjon under innspillingen av Symesterskapet. Både hun og Heidi meldte seg på selv. foto: Tore Zakariassen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

OSLO: Aina fra Aurskog og Heidi fra Sørum deltar i «Symesterskapet» på NRK1. Første episode sendes i kveld.

DEL

Landets beste amatørsyer skal kåres og blant deltagerne er Aina Stamsaas Bolkesjø (30) fra Aurskog og Heidi Persdatter Haaker (49) fra Lakselv, bosatt i Sørum.

De neste mandagene vil de og de andre deltakerne svette over oppgaver som å lage skjørt av gamle sokker (!) og bryne seg på vanskelige stoff.

Mange hundre ville være med i årets konkurranse og Aina og Heidi var to av dem som kom gjennom nåløyet.

– Kjempegøy

Aina er faglærer i kunst og håndverk ved Aursmoen skole. Hun beskrives av NRK som «en driftig dame som har som motto «hvorfor kjøpe når man kan lage ting sjæl». Hun syr hverdagsklær både til seg selv og datteren, men er utenfor komfortsonen i møte med chiffon og silke».

– Kan du utbrodere litt om hvordan innspillingen var?

– Det var kjempegøy, ja rett og slett en opplevelse for livet! Selv om det var mye stress underveis, sier Aina til indre.no.

Hun forteller at hun syr en del klær på bestilling, – og så har hun nettopp begynt på masterutdanning i kunst og håndverk ved siden av lærerjobben.

– Flinkere enn jeg trodde

Om Heidi sier NRK følgende:

«Heidi er en impuls-syer som elsker at det går fort. Hun hater å stryke og knappenåler bruker hun ikke. Hun er en reser på gjenbruk og redesign. I klærne hun syr legger Heidi alltid igjen en del av sitt samiske opphav. Det er hennes signatur».

– Å være med på Symesterskapet har vært en super-morsom, spennende og slitsom opplevelse. Bare det å være en av åtte utvalgte som fikk være med, er stort for meg.

Heidi jobber som miljøarbeider ved Sørvald bo- og behandlingssenter i Sørum, og er deltidsstudent ved en kunstskole i tillegg.

– Hva har du lært av å være med på Symesterskapet?

– At jeg var mye flinkere til å sy enn jeg trodde! Og så lærte jeg å være mer nøye, sier Heidi.

Strenge dommere

Dommere i Symesterskapet er designer Tine Solheim og Andreas Feet som jobber med håndsydde dresser i skredderstrøket Savile Row i London.

– Ble dere gått nøye etter i sømmene?

– Ja, dommerne var kjempestrenge, men kritikken de kom med var veldig konstruktiv.

Kommentarer til denne saken