Frivilligsentralen i Aurskog-Høland og Aurskog-Høland Røde Kors arrangerer «Ønsketreet» i år som i fjor. Med på laget i år har de blant annet fått med det lokale NAV-kontoret, Lions, Home-Start, helsestasjonen, barneverntjenesten, psykisk helse og Aurskog Sanitetsforening.

Vil glede barn

– Formålet med Ønsketreet er å glede barn som lever under økonomiske vanskelige kår. Barn skal glede seg til jul og ha forhåpninger om gaver under treet. Slik er det ikke for alle, sier virksomhetsleder stedsutvikling og frivillighet i Aurskog-Høland kommune, Rita Berget Lindblad.

Derfor er hun glad for å kunne fortelle at ordningen vil gjelde i Aurskog-Høland, også i år. Den går i korthet ut på at gavmilde mennesker oppfyller innmeldte julegaveønsker. I fjor kom det inn 50 julegaveønsker, og alle ble oppfylt.

– Målet er at alle ønskene skal bli oppfylt i år også, men det er klart vi er litt spente. I fjor hadde vi kø av folk som ville gi, men folk sliter kanskje mer i år. For mange er det jo tøffere tider økonomisk.

Gavekort og mat

– Du finner Ønsketreet på Røde Kors sin stand på Bjørkelangens julemarked lørdag. 3. desember, og hos Frivilligsentralen på Bjørkelangen stasjon fra 5. til 15. desember, sier leder i Aurskog-Høland Røde Kors, Thomas Enget.

I tillegg gir Julehjelpen gavekort og mat til familier som har økonomiske utfordringer før jul.