Lørdag 16. september blir det fest i Aurskog-Høland bibliotek på Bjørkelangen. Da skal det markeres at den digitale lesekampanjen for barn og unge i sommer har vært en kjempesuksess. Det skal feires med premier, iskrem og underholdning med Bygdetruppen.

Kommunen melder på sin hjemmeside at 374 barn og unge har deltatt på lesekampanjen, og på Rømskog var det 100 prosents oppslutning! Rømskog skole har egen avslutning.

– Kjempegøy

– Det er kjempegøy at så mange blir motivert til å lese mer om sommeren av lesekampanjen vår. Jeg håper og tror at den gode lesingen er noe som fortsetter utover høsten selv om kampanjen nå er over. Lesing er veldig viktig for å kunne forstå verden rundt seg, og forstå seg selv oppi alt dette. Det er undervurdert hvor bra det er for barn og ungdom å lese en helt vanlig roman, uttaler barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund.

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Vil fortsette

Barnehagebarna i Aurskog-Høland har også hatt sommerleskampanje. Den foregikk på papir, og her har biblioteket foreløpig fått inn 25 sommerlesskjemaer. Marita Grønlund melder at «dette er noe vi vil fortsette med».