Museet og butikken åpnet med brask og bram under Aurskogmart’n i august.

Den store attraksjonen var en unik Michael Jackson-samling.

Siden har museumsdirektør og butikkdriver Bjørn Pedersen holdt Antonius Grønnings snurrepiperi-museum i Aurskog senter åpent på lørdagene.

Førstkommende helg blir det dog kveldsåpent både fredag og lørdag.

Det blir Halloween-feiring i regi av Bjørkelangen teaterlag.

– Teaterlaget har tidligere arrangert Halloween-spøkerier ved Eidsverket på Bjørkelangen. I senteret har vi ikke like god tumleplass, så det blir en nedskalert versjon. Hvis det skjer noe overnaturlig, og det dukker opp noen spøkelser, lønner det seg å holde seg kald og rolig. Den som holder hodet kaldest, vinner en premie, røper Pedersen.

Han forteller om besøkende fra såpass fjerne himmelstrøk som Skottland, USA, Portugal, Spania, Nederland og Australia.

– En turistattraksjon

– De har lest om museet på nettet og har kommet til Aurskog for å besøke oss. Det er en anerkjennelse av at museet har blitt en turistattraksjon. Jeg har også hatt en eksotisk gjeng damer fra Bærum her. Museet appellerer vel så mye til voksne som til unge. Nostalgifaktoren er høy.

– Vi har også fått positiv omtale i Anne Lindmos podcast. Planen utover vinteren er å holde museet og butikken åpen på lørdager, og det er også lov for aurskoginger å besøke oss, sier Pedersen, med glimt i øyet.

Michael Jackson-utstillingen har fortsatt hedersplass i museet, men Pedersen presiserer at det er ominnredet en del siden åpningen under mart’n.

– Den mye omtalte hansken er solgt på auksjon, men vi har fortsatt en hanske som The King of Pop brukte på en annen turné her. De andre Jackson-suvernirene er også til salgs på nett, så utstillingen lever på lånt tid. Som i alle andre museer, koster det noen kroner for inngang og eventuell omvisning. Dersom noen ønsker omvisning på andre dager enn lørdag, kan jeg kontaktes. Jeg bor jo ikke langt unna og er fleksibel, fastslår Pedersen.

Han framholder at Halloween-feiringen til helga passer for folk i alle aldre som «tåler Halloween».

– Det blir innslipp fra senterets sideinngang seint på kvelden. Velkommen, avslutter Bjørn Pedersen.