Bibliotekene er fysisk stengt som et tiltak mot spredning av koronaviruset. Men de kommende ukene skal biblioteker over hele landet samarbeide med spillorganisasjonen Bibliogames om onlineturneringer for å gi spillerne et sosialt spilltilbud.

Aurskog-Høland bibliotek inviterer alle gamere til å bli melde seg på, og bli med.

– Vi starter med lokale turneringer, hvor én spiller går videre til en finale for hele landet, bibliotek mot bibliotek, sier barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund ved Aurskog-Høland bibliotek.

– Alle våre lånere kan derfor delta på Minecraft og Fortnite duo-turnering, legger hun til.

– Må man være registrert låner på biblioteket for å kunne bli med?

– Neida! Det holder at man bor i Aurskog-Høland. Dessuten kan alle kan være med, uansett ferdighetsnivå, sier bibliotekaren.

Etter kommunesammenslåingen har Aurskog-Høland bibliotek også fått en avdeling i Rømskog.

– Rømskog-lånerne spiller for Aurskog-Høland bibliotek, forteller bibliotekaren.

Minecraft byggekonkurransen starter om ettermiddagen 30. mars, og har finale 14. april. Her er hovedmålgruppa unge i alder 7-12 år.

Dette er en bygge-turnering. Målet er å bygge det flotteste du kan bygge, på én time. Temaet er «underjordisk skjulested», og byggverket må altså ligge under bakken. Bortsett fra det har du full frihet. All viktig informasjon legges ut på Bibliogames sin Discord-kanal.

Fortnite duo-turneringen går på kveldstid. Også denne starter 30. mars, og har finale 14. april. Her er hovedmålgruppa ungdom i alderen 12-16 år.

Dette er en duo-turnering for inntil 15 lag, og til sammen 30 deltakere fra hver kommune. Det betyr at man melder seg på som lag, to og to. Man spiller vanlig Battle Royale med to og to lag i squads. Turneringsoppsett blir lagt ut på Bibliogames sin Discord-kanal søndag 29. mars når det er klart hvor mange deltakere som blir med fra hver kommune.

– Det er et begrenset antall plasser, og vi har allerede fått noen deltagere. Påmeldingsfristen er allerede fredag 27. mars, så vær rask, oppfordrer Marita Grønlund.

Her kan du lese mer om konkurransene og melde deg på: