Sent mandag kveld rykket nødetatene ut til melding om brann i et hus på Rånåsfoss.

– Vi fikk første melding om brannen klokka 23.15, og vi fikk fort bekreftet at det var et hus som var overtent, forteller vaktleder Kjell Nesset hos Øst 110-sentralen.

Det ble sendt ti brannenheter, politi og ambulanse til stedet. Ifølge politiet er det ikke mistanke om at noen personer befant seg i huset da det begynte å brenne. Huset er en del av et småbruk, og skal ha vært ubebodd.

– Vi har vært i kontakt med huseier, som forteller at det ikke har vært folk der inne. Slik jeg forstår det, var det ingen på adressen i det hele tatt da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt.

(Saken fortsetter under bildet).

Full fyr

Huset var fullstendig overtent da brannvesenet kom til stedet.

– Det er full fyr i huset. Det vi har startet med, er å jobbe med å forhindre at brannen skal spre seg. Det skal imidlertid ikke være noen bygninger i nærheten som står i fare, sier Nesset hos 110-sentralen.

– Vil huset brenne ned?

– Ja, det er ikke mulig å redde det huset. Vi har ikke kontroll på brannen, men sikrer området rundt, svarer Nesset rundt klokka 23.45.

Når Romerikes Blad ringer tilbake en time senere, har brannvesenet fått kontroll på stedet.

– Det er ingen spredningsfare og de har gått over i en etterslokkingsfase. Men det er fremdeles mange ressurser der og de har på mye vann, sier Nesset klokka 00.45.

(Saken fortsetter under bildet).

Gjennomført avhør

Da Romerikes Blad snakket med politiets operasjonssentral igjen i 06:30-tiden, var de ferdig med vitneavhør.

– Brannvesenet er fremdeles på stedet, så vi får nok ikke gjennomført kriminaltekniske undersøkelser før tidligst i morgen, sier Walle.