Har du sett Wrang?

Jämthunden klarte å smette ut døra hjemme på Hauback. Nå lurer Nitrogruppa, som jobber med å finne savnede hunder, på om noen kan ha sett den.

DEL

Hauback på Nyveien på Hemnes er hjemstedet for hundene Wrang og Xena. Nylig klarte begge å smette ut døra. Etter et døgn ble Xena funnet på nordsiden av Haugback. Wrang var ikke å se.

– Fredag ble han observert to ganger på sørsiden av Haugback i området Åsheimveien, sier Nina Mathiesen i Nitrogruppa savnethund.

– Etter det har ingen sett eller hørt godgutten, forteller hun.

Mange hjelper til, men...

Flere medlemmer av Nitrogruppa savnethund var ute og lette og lyttet søndag kveld, men ingen Wrang dukket opp.

– Mange fantastiske mennesker i området hjelper til, sier Nina Mathiesen, som er redd for at Wrang kan ha dratt langt av sted og at folk ikke er klar over at hunden er savnet.

– For enkelte kan han kanskje forveksles med en ulv, men Wrang er en litt beskjeden og skvetten Jämthund på 2,5 år som er dypt savnet i heimen. Ser du Wrang, sett deg ned på huk og ikke møt blikket hans. Pirk litt i bakken og gjesp gjerne litt; det er et dempende signal på hundespråket. La Wrang finne roen og få tilliten til å våge å komme bort til deg, råder ildsjelen.

– Ta kontakt!

Hvis noen observerer Wrang, ber Nina Mathiesen dem om å ta kontakt med eierne Thomas Fosse på telefon 412 82 324, eller Anne Grete Fosse på telefon 958 99 263.


Artikkeltags