Gå til sidens hovedinnhold

Hoppet over oppvarmingen og raste fra konkurrentene: – Jeg tok det relativt rolig!

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg var nok en gang sent fremme, så rittet startet uten at jeg hadde rukket oppvarming.

John Harald Hellesvik er en sprek syklist.

Til tross for null oppvarming, klinket han til med seier i klasse M40-44 i Sport 1-rittet Harestua.

Rittet, som er et 10 kilometers temproritt, ble gjort som en rittgjennomkjøring for å samle erfaring i oppladningen mot NM 29. juni.

–Jeg tok det relativt rolig, og hadde på ingen måte trappet opp mot helgas ritt. Tvert i mot har jeg hatt beinharde treningsøkter de siste dagene og syklet dagens ritt med 17 watt lavere snitt enn ved siste temproritt jeg deltok i. Det er NM som gjelder for meg, for det er med seier der jeg kvalifiserer meg til VM-masters i Polen i slutten av august. Jeg gjør stadig nye erfaringer ved ritt, spesielt i forbindelse med planleggingen på rittdagen. Jeg har ofte dårlig tid, selv om alt er klargjort dagen før, og det er verdifull erfaring og ta med seg inn mot NM og forhåpentligvis VM. Rittet på Harestua i dag startet uten at jeg hadde rukket oppvarming, da jeg nok en gang var sent fremme, forteller John Harald med et smil til Bingsfoss SKs hjemmeside.

I tillegg til seieren på Harestua, ligger Hellesvik også svært godt an også uavhengig av klasseinndelingen.

Han ble kun slått av èn rytter med 13 sekunder i mastersklassene, og ser vi resultatet hans inn mot proffene i seniorklassen, så ville han havnet på en 7. plass.


Kommentarer til denne saken