Holdt hodet kaldt og vant finalen: – Jeg hadde sett for meg at dette kunne skje

Hans-Jøran Østreng fra Høland vant a-finalen i første NM-runde i rallycross. Foto: Privat

Hans-Jøran Østreng fra Høland vant a-finalen i første NM-runde i rallycross. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg hadde sett for meg at dette kunne skje, sier Hans-Jøran Østreng som vant a-finalen i første NM-runde i rallycross, etter at de to lokale favorittene ødela for hverandre.

DEL

Første NM-runde i rallycross ble kjørt på Sørlandet i helgen.

I klasse 4 er det to lokale førere, Kim Åvar Meland og Fredrik Ågedal, som har banen til NMK Konsmo som sin hjemmebane og som har kunnet forberede seg ekstra godt til NM-starten.

Hans-Jøran Østreng fra Høland, som har fire andreplasser og en førsteplass de fem siste sesongene, så på banen til NMK Konsmo som den vanskeligste av de fem NM-rundene som skal kjøres.

Østreng var blant de to-tre beste i hver av de innledende omgangene i helgen, men hele tiden var en eller to av de lokale førerne foran. Dog, Østreng hadde den raskeste rundetiden av alle i innledende.

Selve a-finalen ble en prøvelse i seg selv – før den startet. Først måtte de øvrige fem konkurrentene vente på sistemann i finalen, som hadde vektutfordringer med bilen. Så slet arrangøren med å få avviklet selve starten av finalen. Det var lange minutter å vente på startplata for spente førere.

– Vanligvis er slike ting nærmest døden for min del. Jeg pleier å bli daff og sliten av å vente så lenge. I tillegg er jeg forkjøla og hoster, og begynte å bli skjelven i beina. Det var nesten som jeg hadde lyst til å be om å få strekke på beina igjen, sier Østreng.

– Har sagt det i flere uker

Da starten gikk, stakk Meland og Ågedal – som sto i beste startspor – i tet, med Østreng hakk i hel. I første sving knivet den lokale duoen såpass hardt side om side at begge kjørte rett ut i sandfella, mens Østreng beholdt roen og overtok tetplassen – som han tok vare på til han passerte målstreken.

– Jeg har sagt det i flere uker; når de to kjører første løp på hjemmebane, så er det mye prestisje og ingen har lyst til å tape. Jeg hadde sett for meg at noe slikt kunne skje, at ingen av dem ville gi seg. Det var ikke noe nederlag å stå i tredjespor, bortsett fra at det er et nytt poengsystem i år. Det betyr at det er mer poeng å hente i innledende runder enn det er i selve finalen, forteller Østreng dagen derpå.

– Kjøringen stemte

Hans-Jøran Østreng, som er bosatt i Høland, forteller om en hektisk innspurt til helgens løp.

– Vi har hatt litt tuklete innledning til sesongen og jobbet med bilen helt fram til natt til torsdag. Det har blant annet vært noen motorproblemer, så vi har ikke hatt godfølelsen. Heldigvis er alt på stell, det så vi i helgen. Kjøringen stemte og bilen fungerte smertefritt, sier Hans-Jøran Østreng.

Uoffisielle resultater viser at Østreng ligger på andreplass etter første NM-runde. Han står med 31 poeng, mens Fredrik Ågedal ligger to poeng foran. Thomas Tørnby fra Rømskog, som søndag havnet på taket for første gang i karrieren, ligger på tiendeplass.

Ågedal har for øvrig overtatt BMW'en til fjorårets NM-vinner Jonas Dalseth Jacobsen, som ikke deltar i årets rallycross-sesong.

– Det er de samme tre bilene som er i toppen i år, som det var i fjor. Det blir nok harde tak i år også, sier Østreng.

Neste NM-runde i rallycross kjøres 1. og 2. juni i Melhus, Trøndelag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken