Høland og Setskog Elverk: – Kun noen få som mangler strøm nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Nær sagt alle de 200 kundene til Høland og Setskog Elverk som mistet strømmen fredag, har fått den tilbake igjen.

DEL

– Vi har prioritert fastboende, og der skal alle ha fått strømmen tilbake nå. Vi har igjen noen hytter, og de blir tatt fortløpende i morgen, sier elverksjef Geir Rismyhr til Indre Akershus Blad.

Det har vært en hektisk helg for de ansatte i elverket, og alt tilgjengelig mannskap har vært i sving.

Søndag ettermiddag var alle høyspentfeilene rettet etter flere feil i Høland, Søndre Høland og på Setskog.

LES OGSÅ: Sykehjemmet tar til motmæle på Facebook: «Nå får det være nok!»

– Det begynner å bli lite igjen på lista, og det er litt deilig, innrømmer nettsjef Jan Egil Viken i Høland og Setskog Elverk.

– Nå er det lavspentfeil som er igjen, og de er litt spredt, forteller han videre.

– Noen steder er vi litt usikre på hva feilene skyldes. Det kan for eksempel være en sikring som er gått, så vi ringer rundt til kundene for å forhøre oss, sier Viken.

De siste som fikk strømmen tilbake søndag ettermiddag og kveld var i hovedsak i Brangerud-området på Fosser, i Fremstetjernveien ved Løken og i Dalsroen i Søndre Høland.

LES OGSÅ: Hederspris til Randi og Morthen Bakke

Selv når alle har fått strømmen tilbake har de ansatte i elverket en jobb å gjøre. Fortsatt ligger det nemlig en god del trær over strømlinjer, men som ikke har røket. Disse har ikke blitt prioritert i første omgang, men blir tatt når alle har fått strømmen tilbake.

– Disse har ikke mista strømmen, men det kan jo skje. Der må vi prøve å hogge litt, og vi har tre mann som driver og hogger, og vi skal få fjernet alt til slutt, sier Viken.

Artikkeltags