Hølandstrener etter nedrykket: – Oppturer og nedturer, men år jeg ikke ville vært foruten

ENGASJERT: Hølandstrener Brede Stavenes i sitt rette element, i en taktikkprat med spillerne under en time-out. Nå gir han seg. Foto: Øivind Eriksen

ENGASJERT: Hølandstrener Brede Stavenes i sitt rette element, i en taktikkprat med spillerne under en time-out. Nå gir han seg. Foto: Øivind Eriksen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

LØKEN: - Litt vemodig. Litt godt, men alt har sin tid, sier Brede Stavenes. Søndag ledet han Hølands damelag for siste gang hjemme i egen hule i 34-34-oppgjøret mot erkefienden Ull/Kisa.

DEL

Etter sju år i trenerrollen, til dels i samarbeid med Bjørn Ottesen, Rune Granlund og Bjørn Erik Børresen, til dels alene, er det slutt.

Morgendagens utsatte bortekamp mot OSI 2 er punktum.

Også for Høland som 3. divisjonslag.

Les også: 95 korpsmusikanter laget show i samfunnsalen – se hvem som var der!

– Det er synd det skulle ende slik, men ikke overraskende etter at vi sto på bar bakke rett før sesongstart da trener Christoper Ahlman fra Fjellhamar trakk seg, sier Brede, som steppet inn i trenerrollen igjen mens klubben startet en desperat, men forgjeves jakt på ny trener.

- Fryktet det ville ende slik

– Det har vært en tung sesong. Vi hadde et håp om å berge plassen i 3. divisjon, men slik situasjonen har blitt, med en meget tynn spillerstall som har blitt ytterligere redusert på grunn av skader og flytting gjennom sesongen, gikk det vel som forventet. Treningsgrunnlaget har også blitt altfor dårlig med kontinuerlig lite folk på treningene, som har gjort at vi nesten uten unntak ikke har fått gjennomført noen fullgode treninger. Derfor er det like godt at vi kan starte på nytt igjen i 4. divisjon, sier den alltid like engasjerte hølandspatrioten.

Av de ti spillerne han hadde til disposisjon i det målrike oppgjøret mot Ull/Kisa, synes klart at en god del av disse ikke blir med videre.

Blant annet har sentrale spillere gjennom et tosifret antall år gitt klare signaler på at nå er det definitivt slutt.

Må starte på bunnen

– Vi må bygge opp et nytt lag basert på de unge. Det er mye bedre å starte denne jobben i 4. divisjon, sier Brede, som nå ønsker å bruke tida på blant annet å følge opp ungene.

– Hva er høydepunktet i dine syv trener-år?

- Naturligvis det året vi spilte oss opp i 2. divisjon – med kun lokale spillere og støtteapparat. Men jeg har også mange andre gode opplevelser. Det har vært oppturer og nedturer, hektisk og tidkrevende, men jeg ville ikke vært denne tida foruten.

Les også: For 18 år siden satt Max Ivan på en turbuss i Tyskland. I dag bærer besøket frukter

Siste kveld med gjengen på hjemmebane, oppgjøret mot Ull/Kisa som endte 34-34, ble imidlertid et fint hjemme-punktum for Brede og jentene.

– Vi skulle gjerne ha hatt to poeng, men det viktigste var at vi ikke tapte. Ull/Kisa er likesom litt sånn erkefienden vår. Og jeg tror vi ga de som kom for å se på oss god underholdning og spenning.

Artikkeltags