– Selv om Bingsfoss har vært størst tidligere, får vi glede oss over at denne konkurransen mobiliserte så mange nye ryttere fra Høland, så her er det potensial til å rekruttere til sykkelsporten. Så får vi se hva vi kan finne på for noe å konkurrere om neste år, sa Jane Thøgersen fra Bingsfoss, som var klubbens leder i denne klubbkampen.

– Fikk blomst

– Men jeg fikk blomst fra Høland for drahjelpa til å stable syklister på beina hos dem – og i tillegg måtte jeg sykle i Høland sykkels trøye. Men det siste får gå for denne gang.

LES OGSÅ: «Kampen» ingen kan vinne – før bryteren slås av

Det var imidlertid mange vinnere i årets Elgritt. Været, selv om det var unormalt hett.

Arrangementet, som sto til 5 x 20, for å bruke en terminologi fra vinteridrett, og ikke minst alle de store og små, drøye 550 med stort og smått, som bidro til at årets Elgritt ble en stor lokal sykkelfest.

Selv om det var flest lokale fjes å se, var det en utenfra som vant.

 

Ylven Westgaard skulle bare ta Elgrittet som en treningstur. Men 25-åringen fra Asker tok en frekkis og kom i mål i ensom majestet.

– Det er landeveisritt jeg satser på, og jeg dro hit for å ta Elgrittet som en treningstur, sier askersyklisten, som var 21 sekunder foran toer Ole Dalsjø, svenske Martin Ohlsson og Fredrik Stephansen, som hadde et durabelig oppgjør om de to siste pallplasseringene.

– Beinhardt

– Det var beinhardt i det småkuperte partiet i starten, men jeg hang med. Etter hvert fant jeg meg en og posisjon i tetfeltet, men jeg fryktet å bli hektet av i det siste, tøffe terrengpartiet forteller karen, som har ligget stabilt inne på top-ti-lista i norgescupsammenheng på landevei denne sesongen.

LES OGSÅ: Morten (38) har hatt et ubrukt nummer i 23 år – nå selger han det, men det blir ikke billig...

– Da vi kom ut på det avsluttende asfaltpartiet inn mot mål, og det ble litt nøling i feltet, tråkket jeg til og satset på at egenskapene mine som landeveisrytter skulle bli avgjørende, og det lyktes.

Beste lokale rytter ble Mathias Oppegard, en kar som satser primært på triatlon, og som fikk en god bekreftelse på at sykkelformen er god.

At han i tillegg klådde bror Even, smakte nesten vel så godt. Men det er duket for revansjeoppgjør allerede torsdag. Da med joggesko i Eksismoaløpet.

 

Raskeste kvinne ble Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset CK.

I ungdomsklassene ble det følgende lokale vinnere: Severin Hartmann, Bingsfoss, i gutter 10 år, Mathias Stokkebekk, Høland, i gutter 11-12, Emil C. Knudsen, Bjørkelangen i gutter 13-14, Adrian de Flon, Høland i D15-16, og Mathias Lade, Bingsfoss i gutter 13–14 år.