– Skolen bør rives så fort som mulig!

Skue: – Hofmoen skole står der som et mindre tiltalende skue. Velet har fått flere henvendelser om dette, sier leder Halvard Moe.

Skue: – Hofmoen skole står der som et mindre tiltalende skue. Velet har fått flere henvendelser om dette, sier leder Halvard Moe.

Artikkelen er over 2 år gammel

MOE: Nedlagte Hofmoen skole forfaller. Nå ber Velforeningen om at den rives, og det raskt!

DEL

For to år siden ringte skoleklokka for siste gang på det som var bygdas eldste skole.

Nå vokser løvetann opp gjennom asfalten.

Malinga flasser, basketballkurven og ei antenne henger på halv tolv, gressplenen er overgrodd og ifølge lederen i Momoen og omegn velforening er det mange som reagerer på det han kaller «et mindre tiltalende skue».

FORFALLER: Løvetann vokser opp gjennom asfalten, malinga flasser og gressplenen er overgrodd. Alle foto: Anne Enger Mjåland

FORFALLER: Løvetann vokser opp gjennom asfalten, malinga flasser og gressplenen er overgrodd. Alle foto: Anne Enger Mjåland

– Vi fått flere henvendelser om dette, sier Halvard Moe til Indre Akershus Blad og lukker opp den knirkende porten til skolen der han selv gikk som guttunge.

– Akkurat her sto jeg da vi fikk beskjed om at Kong Haakon var død. Det syntes vi var fælt! Jeg gikk i 3. klasse, minnes han og planter føttene i gresset som rekker til langt over anklene.

Ønsker boliger

Halvard Moe presiserer at denne gang handler det ikke om for eller imot skolenedleggelsen. Slaget er tapt for lengst, og ungene på Momoen trives ifølge Vel-lederen godt på Løken skole. Nei, denne gang handler det om framtidig bruk av eiendommen.

Momoen og omegn Vel ønsker at skolen rives, og det raskt.

– Tomten bør omreguleres til boligformål, sier Moe.

– Er det behov for flere boligområder på Momoen?

– Det er noen få tomter igjen i Vestrengåsen, men de mest attraktive er allerede bebygget. Derfor er svaret ja. Fra Hofmoen er det gåavstand til butikken, og kanskje kan det bygges leiligheter også, sier Halvard Moe og vandrer over det som en gang var skolegården der han sparket fotball i friminuttet med grantrær som målstenger.

Vurderer tomta

På spørsmål om hvilke planer Aurskog-Høland kommune har for eiendommen, svarer økonomisjef John-Ivar Udnesseter følgende på en epost:

«Arbeidet med vurdering av å sette i gang reguleringsarbeid på eiendommen er iverksatt. Eiendommen er uregulert p.t., men avsatt til offentlig undervisningsformål i kommunedelplan for Momoen».

Han skriver videre: «Ved utarbeidelse av reguleringsplan vil eiendommen bli regulert for å kunne utvikles/utbygges som boligeiendommer».

Artikkeltags