Årets hølending skal kåres: Gamlekara mot jentene

ÅRETS HØLENDINGER?: Gamlekara i HIUL, her avfotografert under arbeidet med utvidelsen av treningsstudioet i Hølandshallen for noen år tilbake, driver Per Mærli (fra v.), Leif Dahlen, Arne Borgersrud (delvis skjult),  Åge Hellebakken og Harry Ottesen på for fullt. Foto: Øivind Eriksen

ÅRETS HØLENDINGER?: Gamlekara i HIUL, her avfotografert under arbeidet med utvidelsen av treningsstudioet i Hølandshallen for noen år tilbake, driver Per Mærli (fra v.), Leif Dahlen, Arne Borgersrud (delvis skjult), Åge Hellebakken og Harry Ottesen på for fullt. Foto: Øivind Eriksen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

LØKEN/MOE: Tradisjonen tro kårer HIUL årets hølending. Årets fem kandidater består av fire jenter - og en gjeng gamlekarer.

DEL

Tidligere i år slo Momoen IUL og Høland IL seg sammen til Høland IUL.

Årets momoing har blitt kåret i en årrekke av MIUL.

Les også: Gir prispengene til koret

– Siden fornavnet på det nye idretts- og ungdomslaget er Høland, føles det naturlig at vi endrer tittelen til årets hølending. Årets kandidater er plukket ut på bakgrunn av den betydningen de har og har hatt for bygda, ikke nødvendigvis bare i 2017, men også gjennom en årrekke, sier juryleder Tom Erik Halvorsen i HIUL.

Kandidatene er som følger:

Hege Riise, med denne begrunnelsen: "LSK Kvinner mistet en rekke stjerner, men Hege Riises lag har til gangs motbevist skeptikerne. Hege ledet laget til sitt fjerde seriemesterskap på rad. I tillegg har LSK kvinner klart å kvalifisere seg til Champions League.

ÅRETS HØLENDING?: Hege Riise.

ÅRETS HØLENDING?: Hege Riise.

Elin Glende: Elin har med sin nydelige sangstemme gjort stor suksess med bandet Åkerland. I tillegg var hun en av de flotte «Bondebabes», som skulle redde bygda vår. Elin viser at det kulturelle livet lever godt i Høland.

ÅRETS HØLENDING?: Elin Glende.

ÅRETS HØLENDING?: Elin Glende.

Marlene Johnsen: Marlene brenner for håndballen i HIUL. Hun har verv som nestleder i styret, er dommerkontakt, ved siden av at hun er assistent på damelaget, hovedtrener for J18, trener J16 sammen med Lasse Hegler, trener J13 sammen med Michelle og Martine og hjelper til med Loppetassen. Hun er også svært ofte tilstede i hallen og ser på håndball og tilbyr spillerne gode råd og tips. Marlene sier svært sjelden eller aldri nei hvis hun blir spurt. Hun er svært viktig for HIUL håndball.

ÅRETS HØLENDING?: Marlene Johnsen.

ÅRETS HØLENDING?: Marlene Johnsen.

Isabell Adolfsen: Isabell er en av kommunens mest lovende idrettsutøvere. Hun holder et internasjonalt nivå innen styrkeløft. Hun har allerede hevdet seg både i norsk og nordisk mesterskap. Hun konkurrerer fortsatt i ungdomsklassen. Isabell er et stort forbilde for andre ungdommer.Sannsynligheten er stor for en plass på landslaget som junior.

Gamlekara i Høland IUL: Gamlekara på Høland slutter aldri å imponere med sin dugnadsinnsats. De stiller opp på de fleste prosjekter. De er alltid positive til å stille opp som vakter og lignende når HIUL har større arrangementer. I tillegg så skaper de alltid god stemning i kafeen når de tar en kaffeprat etter innebandytreningen.

Les også: Prisdobling på Bane Nors pendlerplasser: Håper at flere skal gå, sykle eller busse

– Det stemmes som vanlig per SMS og fristen for å stemme går ut lørdag 2. desember klokka 16.00. Utmerkelsen deles ut under HIULs tradisjonelle julebord i samfunnshuset på Momoen, sier Halvorsen.

Artikkeltags