Hilde Merete Øverby er ute med ny musikk, både på morsmålet og på engelsk.

Finstadbru-artistens ferskeste låt Kast lånte fjær signaliserer en ny musikalsk retning.

Den er produsert av artisten i hjemmestudio og kan karakteriseres som atmosfærisk organisk indiepop med et singer/songwriter-preg.

– En kommer langt med Mac, et greit lydkort, keyboard, gitar og mikrofon i dag. I min målestokk blir det bra nok. Låta Kast lånte fjær handler om å våge å stå i seg sjøl og ta det som det kommer. Vi lever i så mange roller i dag.

– Dersom vi ikke klarer å være tro mot oss sjøl og finne identiteten vår i noen av dem, blir det vanskelig å finne harmoni, og en vil alltid ende opp med å være på søken. Låta handler om å være ærlig mot seg sjøl og tåle noen arr på sjelen, påpeker Øverby.

– Handler om å trives med seg sjøl

54-åringen innrømmer at det har vært en lang prosess å finne det som føles genuint og ekte i seg selv.

– Det er vanskelig - for ikke å si umulig - å få til når du er 15 år. Tiden og møter med mennesker former deg, men en må kjenne godt etter hva som oppleves riktig. Jeg har blitt stadig mer bevisst på hva jeg vil i livet. Det handler ikke om å være egoist, men å trives med seg sjøl og å ta- og finne sin plass. Låta har fått veldig god respons, og det er tydelig jeg denne gang har truffet noe, uttaler Øverby.

Tidligere i år ga hun ut naturvern-låta Storm of Freedom, som er skrevet til støtte for Ukraina, og straks kommer ei låt til på norsk, nemlig Å elske, som Øverby opprinnelig skrev til en venninne som giftet seg.

– Det er en påminnelse om hvor sårbar kjærlighet er. Låta er skrevet med budskap om at en aldri kan legge beslag på kjærligheten, den finner sine egne stier, og blir den sperret inn, forsvinner den.

– Kjærlighet er ikke noe du eier. Den er forgjengelig, kan være skjør og må pleies hele tida. Å skrive låter på norsk kan lett bli kleint. Det er en hårfin balansegang når du skal skrive om det nære. På engelsk er det lettere å gjemme seg bak et fremmed språk som automatisk skaper litt avstand til det innerst inne. Samtidig er det et rikere språk enn norsk. Jeg trives med å skrive på begge språk, understreker Øverby.

LP-utgivelse?

I løpet av sommeren kommer artisten med seks-sju nye engelske låter til.

Målet er en fysisk LP-utgivelse etter hvert.

– Da blir det muligens en samleplate der jeg kan plukke ut mine favoritter. Det blir mest for min egen del, for å trykke opp i stort opplag er kostbart. Jeg har brukt ekstremt mye tid på musikken og å kunne henge en slik LP på veggen som en bekreftelse på alt arbeid pakket inn i et godt minne, hadde vært gøy, avslutter hun.