Her er den nye norgesmesteren!

– Det blir spennende å følge denne ekvipasjen videre, sier landslagstrener Pether Markne om Mathilde og Rio.

– Det blir spennende å følge denne ekvipasjen videre, sier landslagstrener Pether Markne om Mathilde og Rio. Foto:

Mathilde Merethe Klaesson (20) fra Finstadbru vant gull i årets norgesmesterskap i dressur for U25. – Det er alltid godt med gull, jubler den ferske mesteren.

DEL

Mathilde Merethe Klaesson viste internasjonal standard med sin velgående Sandbæks Rio-El med tre strake seiere i U25, og mottok velfortjent gullmedaljen på GRK Arena lørdag kveld. Det skriver nettstedet Dressur Så Klart.

– Rio gjør akkurat det han får beskjed om, sier Mathilde om hesten sin. Med totalt 215.578 poeng ble det en solid seier i årets mesterskap.

– Rio gjør akkurat det han får beskjed om, sier Mathilde om hesten sin. Med totalt 215.578 poeng ble det en solid seier i årets mesterskap. Foto:

Til Dressur Så Klart, forteller Mathilde at hun egentlig hadde jeg tenkt å ri klassen for unge ryttere i år.

– Men det har gått så fint i de høyere klassene, så jeg valgte å starte i U25. Det er mye kulere å ri program med mere øvelser. Det er supervanskelig, og det skjer litt mer.

– Føles utrolig

– Hvordan det føles? Helt utrolig! Det er jo alltid godt med gull!

Det sier den ferske norgesmesteren til Indre Akershus Blad.

– Vi har hatt tre veldig fine dager på Biri, og Rio har vært veldig veldig flink, roser Mathilde.

Rio står på stallen hjemme på Bråten Gård på Finstadbru. Der har familien to egne dressurhester, i tillegg til at 13 hester står oppstalla på gården.

– Rio kom til oss som 3-åring, og vi har utdannet ham selv. Det er vi veldig stolte av.

Mathilde forteller at de trener i timevis hver uke. Hun fremhever de fine treningsmulighetene hjemme på Finstadbru, og ikke minst det gode miljøet på stallen. Flere av rytterne tilknyttet gården har gjort det bra i NM, understreker hun.

Mathilde har også et treningsopphold på åtte måneder hos Kyra Kirklund og Richard White i England bak seg, og fremdeles trener Mathilde for det prestisjetunge dressurparet gjennom Skype.

I tillegg er moren Merete Blikstad hennes trener.

Feirer med skogtur

– Hvordan feiret du seieren i norgesmesterskapet?

– Vel, vi har ikke feira så mye. Det blir en en skogtur med Rio når vi kommer hjem, ler Mathilde - som ikke har andre planer på mandag enn å gå i stallen og gjøre arbeidsoppgavene på vei mot det ultimate målet: OL i Paris i 2024.

Imponert landslagstrener

Landslagstrener Pether Markne sier dette om Mathilde til Dressur Så Klart:

«For meg er det en ekvipasje som kommer til å holde høy klasse internasjonalt. Jeg synes hun viser en klassisk fin ridning. Hun samarbeider fint med hesten, er følsom, men effektiv for sin unge alder. Mathilde har en god innstilling, hun er ydmyk og veldig skolert i det hun gjør. Rio er blant de fineste hestene vi har i Norge».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken