Under torsdagens skoledebatt på Bjørkelangen skole, sto Gudbrand Kvaal fra Senterpartiet ansikt til ansikt med Petter Tennfjord fra Unge Venstre.

Rovdyr var tema i den politiske duellen mellom de to. En tydelig engasjert ordfører argumenterte mot sin langt yngre motpart fra Venstre, da den 15 år gamle ordstyreren fastslo at taletiden var brukt opp og avbrøt Kvaal:

– Da er dessverre tiden ute, debatten er ferdig.

Kvaal ga seg ikke og fortsatte å argumentere, før Valon på nytt ga beskjed: – Stopp nå!

Episoden med den uredde tenåringen som måtte avbryte ordføreren skapte mye latter i en velfylt KulturArena hvor ungdomstrinnet ved Bjørkelangen skole var samlet.

– Vi måtte passe tiden, så det ikke skulle bli for langt. Jeg ga ham litt ekstra tid, men han ville ikke gi seg. Da måtte jeg stramme ham opp, sier Valon Rushiti med et smil.

– Tenkte du noe på at det var ordføreren som sto foran deg?

– Nei, jeg tenkte ikke så mye på det, jeg bare gjorde det.

Sammen med Anna Johanne Holth og Victoria Ukaegbu, ledet han seansen hvor politikere fra SV, Ap, KrF, Sp, Høyre og Unge Venstre deltok. Her var det appeller, politiske dueller med fokus på klima, rovdyr og skole samt spørsmål fra nysgjerrige elever i salen.

Avgangsklassene ved Bjørkelangen skole hadde lagt ned mye tid til forberedelser og etter at debatten var over, kunne de puste ut.

– Dette gikk veldig bra, sier trioen som var godt fornøyd med innsatsen fra de folkevalgte.

– Jeg synes politikerne var veldig flinke, de forklarte seg godt, sier Victoria Ukaegbu.

– Enig, det var fint å høre hva de hadde å si og ikke bare lese det på nett. Også var publikum veldig flinke og stilte med gode spørsmål, sier Anna Johanne Holth.

LES OGSÅ: – Dette har jeg savnet!