Gå til sidens hovedinnhold

Henrik (12) satte fem norgesrekorder på én dag!

Henrik Slemdal Sigvartsen drømmer om NM-gull.

– Det var ganske morsomt, sier Henrik Slemdal Sigvartsen til Indre Akershus Blad etter å endelig ha mottatt fem diplomer fra Norges Bueskytterforbund.

Diplomene beviser at 12-åringen har satt hele fem norgesrekorder for rekruttklassen i en 1440-runde.

Bueskytterøvelsen går ut på at man til sammen skyter 144 piler på blink fra 30, 25, 20 og 15 meter. Henrik leverte ekstremt godt og satte nye norgesrekorder for alle de fire forskjellige distansene. Til sammen klarte han å plukke 884 av 1440 mulige poeng – noe som også er ny norgesrekord for rekruttklassen.

Mange treningstimer

Sørumsand-gutten forteller at det ligger mye trening bak resultatene.

– Det blir noen timer nedpå banen, sier moren til Henrik, Trine Slemdal Sigvartsen.

Framover har Henrik satt seg ett mål.

– Det hadde vært kult å vinne et NM-gull, forteller han.

Henrik har holdt på med bueskyting siden han var sju år.

– Det var pappa og storebror som fikk meg til å begynne med bueskyting, sier Henrik, som også spiller håndball på fritiden.

Utfordrer pappa

Nå ser 12-åringen for seg at han kommer til å holde på med bueskyting i lang tid framover. Det kan by på noen utfordringer for Henriks bueskytterivrige far, Morten Sigvartsen.

– Da Henrik begynte med bueskyting måtte jeg gange poengsummen hans med tre for at det skulle bli jevnt da vi skøyt mot hverandre. Det går ikke lenger nå. Han er blitt en god konkurrent. For min del kan det bli dumt å lære han opp noe mer nå, spøker faren.


Til tross for Henriks gode resultater, ser Trine at Henrik har noen ting han kan jobbe med.

– Han har et ekstremt konkurranseinstinkt. Han skjønner ikke alltid hvor godt han egentlig har prestert. Han må lære seg å glede seg over de gode prestasjonene sine, forklarer Trine, som også er blitt bitt av bueskytterbasillen.

Siden påske er også hun blitt en kjenning på bueskytterbanen til Sørumsand Idrettsforening (SIF).

– Godt miljø

Henrik er én av flere yngre bueskyttere i SIF. Han synes miljøet i gruppa er veldig godt.

Det er Morten enig i.

– Vi ønsker et alternativ til lagidretten. Alle passer ikke til fotball og håndball. Det er mange som synes at dette er et fint tilbud. Det er et fint miljø i en idrett som passer for alle, forklarer Morten.

Bueskyttergruppa har nylig investert i nye blinker som skal utplasseres i skogen ved MIRA renseanlegg på Sørumsand.

– Det blir alt fra fullskala grizzlybjørner til små ekorn, konstaterer Morten, som også er bane- og sikkerhetsansvarlig for buestyret i SIF.

Kommentarer til denne saken