– Til dette huset har jeg ingen problemer med å ønske velkommen - det er for alle!

- BLI HELSEHUSVERT DU OGSÅ: Oppfordrer Solfrid Nikolaisen (t.v.), Siw Heggevik Lund, Don Ditlev, Hilde Wallander Bjerkely og Ragnar Heide. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

- BLI HELSEHUSVERT DU OGSÅ: Oppfordrer Solfrid Nikolaisen (t.v.), Siw Heggevik Lund, Don Ditlev, Hilde Wallander Bjerkely og Ragnar Heide. FOTO: ROGER ØDEGÅRD Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Ordene tilhører helsehusvert og rullestolbruker Don Ditlev fra Aurskog.

DEL

Helsehuset på Bjørkelangen åpner 17. april.

I samarbeid med Aurskog-Høland frivilligsentral har Aurskog-Høland kommune søkt etter helsehusverter, som skal være guider for publikum i det nye huset.

Don Ditlev fra Aurskog, Hilde Wallander Bjerkely fra Lierfoss og Solfrid Nikolaisen fra Bjørkelangen er blant de seks som har meldt seg som helsehusverter til nå.

Indre var med de tre vordende vertene og daglig leder Ragnar Heide i Aurskog-Høland frvilligsentral og helsefaglig rådgiver Siw Heggevik Lund på omvisning i det staselige helsehuset mandag.

- Til dette huset har jeg ingen problemer med å ønske velkommen - det er for alle. Så fremkommelig, innbydende og flott. Jeg har meldt meg som helsehusvert fordi det er fint å komme seg ut og møte andre, sier artrose-rammede Don Detlev.

Siw Heggevik Lund er glad for at Detlev har meldt seg.

– Don er en flott representant for en som lever med de utfordringene livet byr på. Ingen går gjennom livet med kun topp helse, påpeker Lund.

Tanken bak helsehusvert-ordningen er at de som trenger det skal få hjelp.

Les også: Gaupe tok rådyr i populært turområde rett ved boligfelt

- Selv om det er to resepsjoner der, er det kun de som skal til de to fastlegene som skal drive i bygget og til legevakta som kan henvende seg der. Det er mange andre funksjoner i bygget, som er stort. Helservertene skal hjelpe folk til å føle seg trygge og ivaretatt fra de setter beina innenfor døra, fortsetter Lund.

Solfrid Nikolaisen fra Bjørkelangen gleder seg til å bidra som helsehusvert.

– Jeg har en sykdom som stadig forfølger meg. Derfor er jeg nysgjerrig på tilbudet her, fastslår Solfrid.

Frivillighetssjef Ragnar Heide ønsker seg flere helsehusverter.

– Det er snakk om en tidsbegrenset periode, fra 17. april og to måneder fram i tid. Jeg ser for meg at det blir noen timer én dag i uka per helsevert, bebuder Heide.

Les også: Utested får smekk på fingrene – tilbød gratis alkohol ved bordbestilling

– De som melder seg bør være blide, imøtekommende, behjelpelige og glade i å prate med folk. Vi ønsker at helsehusvertene får et eierskap til huset, men det er ikke sikkert at alle som kommer hit ønsker kontakt, og da må heller ikke vertene være for pågående, konstaterer Siw Heggevik Lund.

– Det er første gangen Aurskog-Høland kommune har bedt frivilligsentralen direkte om hjelp. Derfor er det hyggelig å kunne hjelpe. Tanken bak helsehusvert-ordningen er at de som kommer til dette nye flotte helsehuset skal bli møtt av noen som kan vise de hvor de skal. Ta kontakt med oss dersom du synes det høres interessant ut å bli helsehusvert, avslutter Ragnar Heide.

Artikkeltags