Spektakulær panser-video fra Aurskog

RØFT: Videoen inneholder en panservogn og en vaskeekte Kalashnikov.

RØFT: Videoen inneholder en panservogn og en vaskeekte Kalashnikov.

Artikkelen er over 3 år gammel

AURSKOG: Aurskog-bandet Vulgaria, med Professor Falkenstein i spissen er aktuell med musikkvideoen til "Ein Panzer hat immer recht" på youtube. Det ligger mye arbeid bak den spektakulære videoen.

DEL

Del abonnementet ditt med familien!KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Musikkvideoen kan bivånes her.

Det er ingen tvil om at Vulgaria og Falkenstein har laget ei låt som svinger godt, og at det tyske språket det synges på står fint til den harde musikken.

Når en skal lage video til ei låt med navnet "Ein Panzer hat immer recht", sier det seg selv at ei panservogn bør være med.

Det viste seg imidlertid å være lettere sagt enn gjort.

– Det var ingen lett oppgave. Når teksten handler om tanks, så måtte det være en ekte en i videoen også. Problemet er at det ikke er mange i Norge på private hender, men jeg klarte heldigvis å finne fram til en positiv eier som lot oss få bruke hans Leopard i musikkvideoen. Kalashnikoven i videoen er også ekte vare for øvrig. Det aller beste var at han i tillegg hadde nøyaktig den rette bilen for videoen. Jeg var på utkikk etter noe tøft ombygd med V8, og hans Hot Rod hadde akkurat den rette looken. Kan ikke kjøre elbil i en heavy-video vet du, sier Professor Falkenstein. 

Videoen er spilt inn i nærheten av Gardermoen. Videoregissøren er en god bekjent av Falkenstein.

- Jeg vet at han er dyktig, så han instruerte hvor og hvordan ting skulle foregå. Resultatet ble akkurat så bra som jeg håpet, og vi fikk årtusenets beste norske musikkvideo, mener Professor Falkenstein.

- Hvorfor synges det på tysk?

–Det er en litt uvanlig historie. De andre låtene på albumet vårt, «Red Line 7000» er jo enten på engelsk eller norsk. Men det hele startet med at jeg så en overskrift i et tysk magasin. Tror det var Bild, som viste et nyhetsbilde av en tanks som dundret gjennom noe, med overskriften «Ein Panzer hat immer recht». "For en kul tittel" tenkte jeg, den må jeg bruke i en låt. Tilfeldigvis kom jeg opp med selve riffet noen dager senere, og det passet perfekt til de ordene. Således oppstod låten. Problemet når man synger om tyske tanks, er at noen kan misforstå, og tro man har brune sympatier eller noe sånt grums, så derfor la jeg inn noen absurde linjer om tyske fotballegender i teksten. Tyske heavyblader har omtalt det som «norsk humor», så det funket jo for så vidt, forteller Aurskog-artisten.

Professor Falkenstein har ingen ambisjoner om antall visninger.

–I likhet med det norske fotballandslaget har ikke Vulgaria noen ambisjoner, og det gjelder også i antall visninger. Bandet er ukjent, og heavy-musikk er ikke trendy lenger. Her handler det bare om å lage en musikkvideo for kunstens og musikkens egen skyld. Dessuten sier jo antall visninger ingen verdens ting om kvalitet. Superflinke jazzmusikere kan få noen hundre visninger, mens Karpe Diem får flere hundre tusen treff. Det forteller egentlig alt om hvordan dagens musikkscene er. Kvalitet og integritet er fremmedord, mens en pen fasade og politisk korrekthet blir hyllet, uansett om musikken er søppel, og alt er fake og playback, sier en rentalende Professor Falkenstein.

Noen konserter har ikke orkesteret på gang med det første.

–Jeg skulle gjerne satset på live-innspilling på Budokan neste år, men Vulgaria har per dags dato et stort problem. Bandet består i dag kun av meg og mangler øvrige medlemmer. Så hvis noen med spilleglede leser dette, er det bare å ta kontakt via vår Facebook-side. Kommer medlemmene på plass, blir det en liten Europa-turne neste år.

Artikkeltags