18-åringen fra Aurskog var aldri truet i søndagens hovedløp i Nederland Grand Prix. Fra beste startposisjon, som følge av kvalifiseringsseier søndag, dundret han inn til sesongen fjerde triumf og økte forspranget i sammendraget.

Tidligere denne helgen kunne han også juble.

– Det er åpenbart veldig bra for VM-sammendraget, så jeg er veldig glad. Jeg har aldri kjørt foran så mange mennesker, det gjør det enda morsommere ute på banen, sa Hauger etter seieren.

Nordmannen skjøt ut av startblokkene og opparbeidet seg etter hvert en komfortabel ledelse på den nederlandske asfalten. Halvveis ut i løpet hadde Hauger fått en luke på 2,5 sekunder ned til forfølgerne.

Hauger hadde ingen problemer med å kjøre inn til nok en seier foran Clément Novalak. Victor Martins ble nummer tre.

Haugers hovedkonkurrent i sammendraget, Jack Doohan, startet i fjerdeposisjon, men tapte én plassering og ble nummer fem.

Søndagens resultat betyr at Dennis Hauger står med 193 poeng etter helgen, mens Jack Doohan står med 148. Dermed skiller det 45 poeng før den siste og avgjørende VM-runden i Sotsji. Der kan Hauger avgjøre allerede i det første løpet.

– Jeg vil fortsette å jobbe hardt før Sotsji. Det er ikke over før det er over, så vi må bare fortsette å trykke på, sa 18-åringen.

Helgens runde var den sjette av sju i årets VM. Hauger kom til Nederland som Formel 3-leder og et 25 poengs forsprang på Doohan. De fem første rundene ble kjørt i Spania (Barcelona), Frankrike (La Castellet), Østerrike (Spielberg), Ungarn (Budapest) og Belgia (Spa-Francorchamps).

Den siste VM-runden skulle ha vært i Austin, Texas i USA 22. til 24. oktober. Lørdag kom beskjeden om at runden er flyttet til Sotsji i Russland og skal kjøres 24.–26. september.