Gå til sidens hovedinnhold

Hauger ble MOT-ambassadør

Artikkelen er over 1 år gammel

Kort tid før Dennis Hauger satte kursen mot starten av årets Formel 3-sesong, gikk 17-åringen fra Aurskog inn og ble MOT-ambassadør.

– Jeg er stolt over å være MOT-ambassadør. Å vise mot for min del er viktig, spesielt når jeg har nedturer. Det å ha mot til å komme seg opp igjen, se fremover mot neste løp og tenke positivt, er viktig for meg.

MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere med lidenskap for å styrke ungdoms mot. Det startet med en lidenskap og en drøm. En lidenskap for mennesket. En drøm om De olympiske leker. Deretter en idé.

Initiativet ble tatt etter vinter-OL i Norge i 1994. De to olympiske skøyteløperne, Atle Vårvik og Johann Olav Koss, ønsket å forebygge sosiale samfunnsproblemer gjennom å implementere holdninger og atferd blant ungdom, slik at de ble bedre til å ta vare på hverandre og ta bevisste valg.

Daglig leder i MOT, Mariann Janson, er svært fornøyd med å få Dennis Hauger med på laget.

– Det er supert å ha fått med Dennis som MOT-ambassadør. Jeg er imponert over hva han har fått til, til tross for sin unge alder. Jeg tror han allerede er et forbilde for mange unge og et bevis på at det å sette seg mål gir resultater. Han er også en rollemodell til å ha mot til å bruke nederlagene og feilene vi gjør i livet til noe positivt.

– Det å være seg selv. Å følge det du har passion for, er noe jeg setter veldig høyt. Å ha mot til å gjøre det, tror jeg er avgjørende for å ha et godt liv og leve fullt ut, svarer Dennis Hauger på spørsmålet om hva han legger i MOT til å leve.

– Hva legger du i MOT til å bry seg?

– Å vise at du støtter og bryr deg, også overfor folk du ikke kjenner så godt. Det å være en støtte for andre, tror jeg er viktig uansett hva man driver med i livet, sier Hauger til Indre Akershus Blad.

– Hva legger du i MOT til å si nei?

– Jeg lever et hektisk liv, og det er mye jeg må si nei til som vanlige skolegutter på min alder gjør nå. Jeg har et helt annet liv, og det er mye jeg har måttet si nei til for å åpne dører i min karriere.

Kommentarer til denne saken