Lensmannen bekrefter: 14-åringer var med på festen som kom fullstendig ut av kontroll

HÆRVERK: Politiet omtaler huset som rasert etter ungdomsfesten. Her er en av tv-ene som er ksatet ut samt klær. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET

HÆRVERK: Politiet omtaler huset som rasert etter ungdomsfesten. Her er en av tv-ene som er ksatet ut samt klær. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET

Artikkelen er over 2 år gammel

Nes-lensmann Bernt Ingar Jahren bekrefter at ungdom helt ned i 14-årsalderen var tilstede på festen der et bolighus ble rasert.

DEL

– Det er ungdommer mellom 14 og 18 år som har vært hovedtyngden under festen, sier han til rb.no.

BAKGRUNN: Politiet stanset fest med 80 ungdommer: – Huset er fullstendig rasert

Leter i sosiale medier

RB har fått tilsendt en video som viser ungdommene herje inne i boligen på Nes. Ett av klippene viser blant annet at et tv-apparat ble kastet ut av et vindu.

Politiet kjenner godt til at det sirkulerer både bilder og videoer i sosiale medier.

– Vi har fått inn en del tips og går gjennom sosiale medier for å finne ut mer om hvem som var til stede på festen. For oss gjelder det nå å få systematisert det hele.

Lensmannen forklarer at det stadig dukker opp nye navn på blokka deres i forbindelse med etterforskningen. Dette gjør arbeidet svært tidkrevende.

– Det er snakk om veldig mange ungdommer, så vi må kontrollere de utsagnene som kommer. Det vil derfor ta tid før vi er i mål. Mange av ungdommene har også kommet til og fra underveis. Ingen erkjenner per i dag at de har låst opp eller invitert til fest, forteller Jahren.

Politiet kommer til å fortsette med samtaler og avhør utover denne og neste uke.

– Det kan bli vanskelig å komme til bunns i hvem som har invitert til festen, sier Jahren.

Nøkkelmysteriet

Det store spørsmålet er hvem som har hatt nøkkelen til boligen eller hvordan vedkommende har fått tak i den.

– I ettermiddag har jeg snakket med huseieren, og det er kun han og den andre voksne som bor der, som i utgangspunktet skal ha hatt nøkkel og tilgang til boligen, sier Jahren torsdag.

– Hvordan ser huseieren på det som har hendt?

– Han synes det jo er veldig ille at huset er blitt slik. Det er en del skadeverk som er blitt utført.

Ifølge lensmannen har han satt fire-fem etterforskere på saken.

Fullstendig rasert

Det var ved 02-tida natt til onsdag at politiet meldte om en «hjemme alene-fest» som hadde gått over styr. Det ble gjort store mengder hærverk på boligen, og deler av inventaret ble kastet ut i snøen.

– Det var ille, fortalte operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud en knapp time etter at politiet hadde avsluttet festen.

De to siste dagene har forsikringsselskapet vært inne i boligen for å anslå skadene.

– Så langt ikke fått fullstendig oversikt, noe som også kan ta noe tid da forsikringsselskapet må inn med sine folk for å gjøre en verdivurdering og rydde opp, sier Jahren.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som har informasjon om festen. Har du opplysninger, ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Tips Oss
SMS: IATIPS til 2005 Telefon: 63 85 48 00 redaksjon@indre.no

Artikkeltags