– Det kan bli vanskelig å komme til bunns i dette

HÆRVERK: Politiet omtaler huset som rasert etter ungdomsfesten. Her er en av tv-ene som er ksatet ut samt klær. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET

HÆRVERK: Politiet omtaler huset som rasert etter ungdomsfesten. Her er en av tv-ene som er ksatet ut samt klær. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET

Artikkelen er over 2 år gammel

Nes-lensmann Bernt Ingar Jahren bekrefter at noen av festdeltakerne skal ha hatt en nøkkel til huset som ble rasert natt til onsdag.

DEL

Hvem som har hatt nøkkelen eller hvordan vedkommende har fått tak i den er fortsatt uklart.

– Så langt kan vi ikke si om det er noen relasjon mellom noen av deltakerne og huseierne. Vi har ingen forklaring på at noen fra huseiernes del har vært til stede på festen. Det som er klart er at de voksne eierne av boligen var bortreist, forteller Jahren torsdag formiddag.

BAKGRUNN: Poltiiet stanset fest med 80 ungdommer: – Huset er fullstendig rasert

Flere og flere navn på blokka

Lensmannen forklarer at det stadig dukker opp nye navn på blokka deres i forbindelse med etterforskningen. Dette gjør den tidkrevende.

– Det er snakk om veldig mange ungdommer, så vi må kontrollere de utsagnene som kommer. Det vil derfor ta tid før vi er i mål. Mange av ungdommene har også kommet til og fra underveis. Ingen erkjenner per i dag at de har låst opp eller invitert til fest, forteller Jahren.

Han understreker at det er dette de ønsker å finne ut av gjennom etterforskningen. Politiet fortsetter med samtaler og avhør torsdag.

– Det kan bli vanskelig å komme til bunns i hvem som har invitert til festen, sier Jahren.

Ikke oversikt over skadesummen

Flere av deltagerne skal ifølge politiet ha vært under 18 år. Lensmannen ønsker ikke å fortelle hvor gammel den yngste deltakeren var.

– Men flere av dem var langt under 18 år, sier han.

Festen skal etter hvert ha gått fullstendig ut av kontroll. Det ble gjort store mengder hærverk på boligen, og deler av inventaret ble kastet ut i snøen. Politiet beskrev onsdag boligen som fullstendig rasert.

– Forsikringsselskapet var der i går, men har så langt ikke fått fullstendig oversikt. De skal tilbake i dag, så jeg regner med at vi har en bedre oversikt i morgen, avslutter lensmannen.

Artikkeltags