Showbandet Tina - Simply the Best ble startet for å hylle Tina Turner med noen konserter på Østlandet i 2017.

To år seinere har showet vært på hjulene rundtomkring i Sør-Norge og holder i aller høyeste grad koken fortsatt.

I tillegg til vokalist Christine Meyer, består bandet blant annet av to aurskoginger – og en bjørkelanging som lever i eksil på Sørumsand.

Deler av familien Egner, pappa Bent på bass og sønnen Fredrik på gitar utgjør Aurskog-avdelingen, mens vokalist og gitarist Bengt Jacobsen er det siste lokale innslaget i det bejublede showet.

– Det er helt rått at vi endelig får Tina-showet til hjembygda. Christine Meyer er garantert den fremste Tina Turner-tolkeren i det ganske land, mener Anita Kopperud i Aurskog-Høland Ølfestival, som går av stabelen lørdag 28. september i Aurskoghallen.

Bent Egner gleder seg til å spille på hjemmebane.

– Vi gleder oss veldig til endelig å få vist showet hjemme. Vi har vært på mange festival- og kulturscener rundt omkring i sør Norge med showet, men ennå ikke i Aurskog-Høland, så det er på høy tid, påpeker Egner.

I tillegg til Tina-showet spiller Radio Hits også under ølfestivalen, også med en rekke lokale krefter, med aurskoging Lena Fløitmoen Børresen og nevnte Jacobsen og Meyer som vokalister.

Det bør med andre ord bli noe for enhver smak, noe det tradisjonen tro også blir i det rike ølutvalget som tilbys under festivalen.

– I fjor kom det 750 gjester, men i år håper vi på stinn brakke, det vil si opp imot 1.000 gjester. Lokale kvalitetsartister på scenen med låter som bla laget på 1960-, 70- og 80-tallet har vi tro på at vil dra et voksent publikum, det legger vi ikke skjul på, understreker Kopperud.