104 mål hadde den fotrappe vingen for Blaker før kveldens kamp mot Søndre Høland på Bruvollen.

Etter å ha kommet seg fri på kanten scoret han et typisk Nordseth-mål tidlig i andre omgang, men kveldens andre scoring for kantspilleren var av det mer sjeldne slaget. Mattias Karlsson slo et perfekt innlegg mot bakre stolpe. Der ventet lysluggen.

– Det føltes som en evighet. Jeg rakk å tenke at jeg er dårlig på hodet før jeg traff ballen, sier han ærlig til Indre Akershus Blad etter kampen.

Det var kveldens flotteste angrep og et vakkert mål. Men å score med panna er ikke dagligdags for den scoringsvante spilleren.

– Pål Thoreid mente bestemt at det var det første målet med hodet. Og når han mener det, stemmer det helt sikkert. Jeg kan heller ikke komme på noen mål i farten.

De to målene ble nummer 105 og 106 signert Nordseth i Blakerdrakt. Dermed passerte han klubblegenden Thomas Skaaleruds 105 mål. Hjemmelaget vant 4-0 i lokaloppgjøret mot sebrastripene fra Hemnes.

– Det er godt å være på gress og Bruvollen igjen. Det var trått i første omgang, men etter pause ble det bedre. Jeg synes nesten vi har fått en overraskende god sesongstart.

– Dere har scoret åtte, ni og fire mål i på de tre siste kampene. Hvordan har Blaker blitt så målfarlige?

– Ikke godt å si. Vi er cirka samme gjengen. Vi har trent like mye og på det samme i ti år. Kanskje vi bare har vært litt tunglærte, undrer tomålsscoreren lattermildt.

– Ble litt som fryktet

Som tilskuer på Bruvollen fikk man se to lag som kjempet hardt. Duellene skulle vise seg å bli avgjørende.

– Vi visste at Blaker har et godt lag. Denne kampen ble litt som fryktet. Det blir en del avgjørende dueller der man ser at vi har et ungt lag og dem har rutine, oppsummerer Søndre-trener Terje Dalen Grønvik.

Blaker har vist seg som et godt lag i årets 5. divisjon. I neste kamp møter SHIUL et annet topplag når Skedsmo 2 kommer på besøk.

– Den kan vi ta. Vi har hatt gode kamper så langt. Med unntak av Bjerke-kampen er jeg godt fornøyd med kampene denne sesongen. Det er mange i troppen som ikke har spilt senior tidligere. Det er naturlig at vi kommer til å svinge litt i prestasjonene.

KAMPFAKTA 5. DIVISJON MENN

BLAKER IL - SØNDRE HØLAND IUL 4-0 (1-0)

Stadion: Bruvollen

Mål: Martin Mathisen (1-0), Martin Nordseth (2-0), Mattias Karlsson (3-0), Martin Nordseth (4-0)

Gule kort: Carl Oscar Moe Borgersrud (SHIUL), Lars-Eirik Svardahl (BIL)

Dommer: Nedret Gökan Bayraktar (Kurland)