Cash Commitment og Sigvart Dagsland står på plakaten under åpningskonserten for årets Aurskogmart'n.

– Vi gleder oss til starten, sier mart'nsgeneral Knut-Roger Grøtli.

Han har store forventninger til publikumsantallet under konserten i Aurskog kirke torsdag kveld.

– Vi tenkte vi skulle fylle kirken i år, og da må vi være 600 stykker. Vi er ikke helt der ennå, men har solgt bra med billetter på forhånd, sier Grøtli.

Han oppfordrer alle til å sikre seg billett på forhånd.

– Som regel har vi hatt mest salg i døra, men i år er det ikke sikkert man får billetter hvis man venter helt til torsdag. Jeg skulle tro Dagsland aleine drar full kirke.

Men Cash Commitment er heller ingen hvem som helst. Bandet med aurskogingene Bjørn Bakke og Hans Ulviken, samt bjørkelanging Bengt Jacobsen (bosatt på Sørumsand), trekker fulle hus rundt på Østlandet.

Under fjorårets Aurskogmart'n varmet de opp publikum for Trang Fødsel. I år blir det gjenhør når de inntar Aurskog kirke – som de også tok med storm i mars 2018. Da klappet et bergtatt publikum takta fra første tone.

At Sigvart Dagsland ble hentet inn til kirkekonserten var ikke helt tilfeldig, ifølge Knut-Roger Grøtli.

– Ikke alle artister passer til å ha konsert i en kirke, men det gjør Sigvart Dagsland. Han har mye fin musikk, så dette gleder vi oss til.

I likhet med de siste årene blir det offisiell åpning ved ordfører Roger Evjen i Aurskog kirke torsdag kveld, før konserter med et stort stjernegalleri kommer på rekke og rad. Blant annet skal Staysman & Lazz og Hellbillies på scenen, i tillegg til flere lokale artister.

– Nå er alt på stell så langt det lar seg gjøre. Teltet kommer tirsdag, og da er det bare å kjøre på, sier mart'nsgeneral Knut-Roger Grøtli.