– Det ble en kostbar og tidkrevende avslutning på sesongen - et motorhavari svir godt i lommeboka

TO GANGER TO: Hans Jøran Østreng avsluttet sesongen med NM sølv i både rallycross og bakkeløp i løpet av et døgn. Foto: Roar Bringaker

TO GANGER TO: Hans Jøran Østreng avsluttet sesongen med NM sølv i både rallycross og bakkeløp i løpet av et døgn. Foto: Roar Bringaker

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

FLISA: Hans-Jøran Østreng kjørte inn til to NM-sølv i løpet av et døgn i helgen. Men kaller likevel 2017 en stang-ut-sesong.

DEL

– Jeg fikk optimal uttelling i løpet av helga, sier han etter sølv i den største supernasjonale klassen i rallycross lørdag og samme medaljevalør etter NM-finalen i bakkeløp dagen etterpå.

Gullmulighetene var borte allerede foran de avsluttende NM-rundene.

Les også: Hans-Jøran Østreng er norgesmester

– Spesielt i rallycross har det ikke gått som jeg håpet, sier Østreng som var regjerende mester her og som lå godt an til å forsvare tittelen etter vårsesongen til tross for en litt trøblete start.

– Alle gullmulighetene forsvant da jeg fikk motorhavari i nest siste runde for to uker siden. Til lørdagens avsluttende runde fikk jeg fatt i en ny motor. Den gikk helt greit fram til finalen, men der fikk jeg problemer i starten fra Poole position. Etter en smell tidlig i løpet var finalemoroa over, men jeg berget i det minste sølvet sammenlagt, forteller Østreng.

Les også: Dennis (14) plukket opp av Red Bull: Sammenlignes med Ødegaard-overgang

Dagen etter var bilen fikset igjen til den avsluttende NM-runden i bakkeløp. Her ble det to seire og en tredjeplass i de tre rundene og dermed seier i avslutningsrunden, noe som innebar avansement fra fjerde- til sølvplass i sammendraget.

– Det ble en kostbar og tidkrevende avslutning på sesongen, sier han. Et motorhavari svir godt i lommeboka. I tillegg ble det mange sene kvelder i garasjen mellom de to avsluttende NM-rundene.

Men han har ingen planer om å legge opp.

– Nei. Det blir nok en sesong til. Med forhåpentligvis litt mer stang inn, avslutter «Hasse».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken