Aages Bakeri avvikler i senteret – sju ansatte mister jobben

Legges ned: Aage Bakeri AS avvikler virksomheten i Bjørkelangen Senter fra 1. april. Foto: Anne Enger Mjåland

Legges ned: Aage Bakeri AS avvikler virksomheten i Bjørkelangen Senter fra 1. april. Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: – Det var skikkelig vanskelig å ta beslutningen, sier eier Aage Gangnæs.

DEL

Bakeriet og utsalget i gågata skal leve videre, men kafeteria og utsalg i Bjørkelangen Senter (Bisonbygget) et par hundre meter unna legges ned 1. april.

Det er ikke med lett hjerte eier og daglig leder Aage Gangnæs i Aages Bakeri AS har kommet til denne beslutningen, som fører til at sju ansatte mister jobben.

– Det er noen som mister jobben. Det er trist og det var skikkelig vanskelig å ta den beslutningen. Men jeg har ikke økonomi eller helse til å fortsette som i dag. Da må jeg gjøre noe, sier 54-åringen fra Bjørkelangen til Indre Akershus Blad.

Røde tall i regnskapet i 2017, mange krevende økonomiske år og farefulle helsesignaler fra kroppen gjør at Gangnæs må tenke nytt.

– Jeg har ikke lyst til å pendle innover. Jeg håper dette grepet kan øke lønnsomheten og trygge de fire-fem arbeidsplassene som er igjen. Jeg har også tanker om et bedre kaffetilbud, pizzaservering og muligens alkoholservering. Vi får se hva som skjer, sier Gangnæs.

Men én ting er sikkert: Fungererer ikke grepene Gangnæs nå gjør, kan det snart være slutten for Aages Bakeri AS.

– Jeg vil prøve, men går det ikke så går det ikke. Jeg har dyktige ansatte og mange flotte stamkunder. Men jeg kan ikke ha et liv hvor jeg tenker på økonomi hele tiden. Nå er det en bekymring om en maskin ryker. Det kan ikke fortsette på denne måten, sier han.

– Du vurderer ikke å gjøre noe annet?

– Joda, jeg kan tenke meg det også. Men først vil jeg prøve her. Det er baker jeg er, og dette har vært jobben min siden jeg var 19 år, sier han.

Lærling Line Worren og de faste ansatte Jorunn Heide og Vitor Serra blir med videre. I tillegg blir det en ekstrahjelp.

– Jeg har veldig flinke folk med meg! I tillegg vokser Bjørkelangen veldig. Det håper jeg vil hjelpe på situasjonen, sier han.

Aage Gangnæs opplyser at det vil åpne en ny kafeteria i Bjørkelangen Senter 1. mai.

Artikkeltags