I fjor døde 13 personer i septembertrafikken, så årets antall er mer enn en halvering, viser de foreløpige ulykkestallene fra Statens vegvesen.

Etter tredje kvartal har likevel totalt 97 omkommet på veiene i landet, noe som er 31 flere enn i de ni første månedene i 2021 og i samme tidsrom i 2020.

– Etter en tung vår og sommer med mange dødsulykker, er septembertallene mer som vi har sett dem de siste årene, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen i en pressemelding.

Tre menn og tre kvinner – en av dem et barn – omkom i september. Én av dem var en 52 år gammel mann på motorsykkel som mistet livet i en kollisjon langs Trondheimsvegen på Jessheim 7. september.

Avdelingsdirektør Ranes i Statens vegvesen er bekymret for den kommende høstferien.

– Vi går inn i en krevende tid med mørke, glatte veibaner, mye regn og noen steder også frost og snø. Nå er det spesielt viktig å holde oppmerksomheten på veien. Sikkerhetsmarginene er mindre enn ellers, understreker hun.

De fleste trafikkdødsfallene har skjedd i Viken, der 20 har omkommet hittil i år. I andre enden av statistikken finner vi Møre og Romsdal og Oslo der to personer i hvert fylke har mistet livet på veiene så langt i år.

Utforkjørings- og møteulykker dominerer statistikken, mens det er en fordobling i antall døde i ulykker i samme kjøreretning (NTB)