– Neste år skal jeg varme opp før start

GA ALT: Ingen skal si noe på innsatsviljen til ordfører Roger Evjen som ankermann på Aurskog-Høland Arbeiderpartis stafettlag som inntok en langvarig horisontal i gresset etter målgang.

GA ALT: Ingen skal si noe på innsatsviljen til ordfører Roger Evjen som ankermann på Aurskog-Høland Arbeiderpartis stafettlag som inntok en langvarig horisontal i gresset etter målgang. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Roger Evjen løp til melkesyra tok ham under Aurskog-Høland triatlon.

DEL

Melkesyre fra ankler til hårrota, verkende bein og sviende lunger til tross: Stafetten i Halsnes Triatlon ble en himmelsk opplevelse for Aurskog-Høland KrF, som vant duellen mot Aurskog-Høland Arbeiderparti.

– Vi ble utfordret av dem, og her ser du hvordan det gikk. Du «kødder» ikke med KrF, sa en smule kjepphøy Arnfinn Wennemo etter at han sammen med partikollegene Rune Skansen og Thor Håkon Ramberg hadde gått i mål med hovedrivalen solid distansert.

– I dag var politiske saker og valgkamp uinteressante. Men nå skal de på dagsorden framover mot valget, lovet Rune Skansen før trioen ga full honnør både til arrangementet og den sportslige utfordringen fra Ap.

– Skal varme opp neste år

Ap tok imidlertid nederlaget med fatning.

– Neste år skal jeg varme opp før start, konstaterte ordfører Roger Evjen etter å ha kommet til hektene etter ankeretappen på 5 kilometer løping.

Og ingen skal si at han ikke ga alt. Han stupte over målstreken, og hadde ikke vært mer utslått om partiet hans hadde stått uten en eneste representant i det nye kommunestyret etter valget om en måned.

– En hard, men artig dag. Men nå er det duket for revansjeoppgjør i valgkampen, var omkvedet hos de røde.

HIMMELSK HERLIG, sa denne trioen fra Aurskog-Høland KrF etter å ha klådd sin politiske hovedmotstander Aurskog-Høland Arbeiderparti. Fra venstre: Rune Skansen, Arnfinn Wennemo og Thor Håkon Ramberg.

HIMMELSK HERLIG, sa denne trioen fra Aurskog-Høland KrF etter å ha klådd sin politiske hovedmotstander Aurskog-Høland Arbeiderparti. Fra venstre: Rune Skansen, Arnfinn Wennemo og Thor Håkon Ramberg. Foto:

Det var en plass til alle, fra norgeseliten til barn og mosjonister i Halsnes Triatlon som Aurskog-Høland triatlon arrangerte for andre gang lørdag og søndag.

– Først skal vi dele ut medaljer til de voksne, så skal vi selv være med på Barne-Tri, fortalte Selma Solli Moen og Sunniva Evensen der de trippet rundt i oransje vester og ventet på å henge den spesiallagde deltakermedaljene rundt halsen på utøverne etter hvert som de på trøtte bein passerte målstreken etter 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løping.

Deretter var det duket for dagens høydepunkt for de to unge lyshårede jentene: Da de selv skulle gjennom sin triatlon.

– Vi gleder oss, sa de med verdens bredeste smil.

Hardkjør

En av de som tidlig fikk medalje rundt halsen, var Mathias Oppegaard.

Bjørkelangingen som representerer OSI, ble kun slått av fire av landets beste juniorer som kjempet om norgescuppoeng på Halsnes.

IMPONERTE: Mathias Oppegaard imponerte, og ble bare slått av tre av landets beste juniortriatleter. Her på vei ut på den avsluttende løpingen.

IMPONERTE: Mathias Oppegaard imponerte, og ble bare slått av tre av landets beste juniortriatleter. Her på vei ut på den avsluttende løpingen. Foto:

– Det var moro å være med på hardkjøret til ungdommene på nasjonalt toppnivå. At jeg skulle hamle opp med dem var urealistisk, men jeg fikk en fin bekreftelse på at formen er god foran Oslo Triatlon om ei uke. Det er en av sommerens viktigste konkurranser for meg, sa Oppegaard, som tok en klar seier blant seniorene.

– Det var også godt med publikum i det fine sommerværet. Ikke vil om at mange var nysgjerrige på å se en triatlonkonkurranse live.

– En krevende idrett, og et fint arrangement. Halsnes må være en optimal plass for et slikt arrangement med ypperlig oversikt for publikum og fin speakertjeneste, sa Sten Kongtorp, en av de mange besøkende og en kar som vet det meste om det meste innen idrett.

Artikkeltags