Bier elsker blomster

Trenger hjelp: Du kan hjelpe biene ved å plante blomstene de elsker.

Trenger hjelp: Du kan hjelpe biene ved å plante blomstene de elsker.

Artikkelen er over 4 år gammel

BJØRKELANGEN: Aurskog-Høland Hagelag starter opp innsatsen for biene.

DEL

Leder av hagelaget, Jan H. Monsen, forteller at 75 prosent av verdens matproduksjon er avhengig av pollinerende insekter som bier, humler og sommerfugler med flere.

– Vi deltar i et stort nasjonalt prosjekt som Hageselskapet sentralt har dratt i gang. I den forbindelse har også regjeringen laget en overordnet nasjonal og tverrsektoriell strategi på dette viktige området. Vi har nå gått til innkjøp av 300 frøpakker av 35 ulike typer blomster og urter som vi håper våre medlemmer og alle hageglade i kommunen vil benytte seg av, sier Monsen.

Tirsdag 5. mars skal hagelaget ha medlemsmøte ved Kjelle skole i gartneriet.

– Der vil vi dele ut frøpakker gratis til våre medlemmer. Dersom du kommer på medlemskvelden og ikke er medlem, er du hjertelig velkommen. Du kan også melde deg inn i hagelaget. Møt opp og delta i prosjektet. Hovedtema er et foredrag om bærbusker og frukttrær som trives i vårt klima. Vi har vært så heldige å få en spesialist nettopp på dette, Margareta Skog, som foredragsholder. Hun har lang erfaring som ansatt ved Myrvolds planteskole på Jessheim og er ofte benyttet rundt i hagelagene i Akershus, sier Monsen til Indre Akershus Blad.

Klare for midtsommer

BJØRKELANGEN: Fredag 24. juni spiller Loch Ness Mouse under Midtsommerfest på Eidsverket.

Vokalist Ole Johannes Åleskær fra Setskog og poporkesteret hans får dermed en sjelden anledning til å spille på hjemmebane.

– Vi er glade for å være booket til Midtsommerfesten, og vi gleder oss til å spille pop i sommernatta, sier Åleskjær i en kommentar.

Orkesterets nye selvtitulerte plate har fått strålende krtikker og selger som varmt hvetebrød i Japan, der den også er lansert.

Artikkeltags