Mandag formiddag dro brannvesenet til et litt uvanlig oppdrag.

– Det var en liten gutt på tre år, som hadde klart å låse seg inne på et bad. Da ringte foreldrene til oss for at vi skulle hjelpe til med å løse det, sier Frode Johannessen, vaktleder hos 110-sentralen.

– En solskinnshistorie

Fra brannvesenet fikk beskjed om hendelsen, gikk det 17 minutter til de fikk gutten ut.

– Vi har vært på stedet, fått opp døra og barnet er ute igjen. Det var ingen dramatikk i det, så dette var en fin solskinnshistorie, sier Johannessen om hendelsen på Sørumsand.

Han forteller at brannvesenet får slike oppdrag av og til.

– Oppdrag der barn er låst inne, er noe vi prioriterer. Så da kjører vi ut og bistår. I dette tilfellet sto det ikke om liv og helse, så i første omgang prøver vi å veilede foreldrene over telefon, og hører om de har prøvd alternative tiltak. Det kan for eksempel være å bruke verktøy til å få opp låsen, eller om det er et vindu som står åpent, sier Johannessen til RB.

Fikk bamse

Treåringen fikk en bamse av brannvesenet.

– Vi har en Bjørnis brannbamse som vi deler ut til barn. Akkurat nå er det også brannvernuke, der vi legger vekt på å lære barn om brannvern. De lærer hva de skal gjøre hvis uhellet er ute, hvor man skal møtes hvis det brenner, riktig slokkeutstyr i boligen, og lignende, sier Johannessen.