– Vi startet opp igjen i november 2019, men det gikk ikke helt som planlagt. Pandemien har gjort det vanskelig for oss både når det gjelder å øve og å vise oss frem. Lørdag 6. november spiller vi på loppemarkedet vårt på Rakstad. Endelig skal vi holde konsert for flere enn foreldre og besteforeldre, forteller Alette Eldøy, leder for Løken skolekorps.

20 musikanter

Denne høsten var det første gang de fikk hatt en ordentlig rekruttering. Det førte til åtte nye medlemmer, og korpset teller nå 20 musikanter i alderen 7 til 15 år.

– Oppstarten gikk ikke helt som planlagt. Instrumentene var det få av og de fleste var i relativt dårlig stand. Kontoen var skrapa, men nå er vi inne i en god steam. Vi har veldig flinke musikanter, en kjempeflink dirigent og flere ivrige foreldre. I tillegg har kommunen bestemt seg for å satse ekstra på korps, så nå går det veldig bra.

Det er et stort behov for nye instrumenter uniformer og annet utstyr.

– Både instrumentene og uniformene var fra da jeg gikk i korpset for 30 år siden. Og de var ikke helt nye da heller. Vi har fått kjøpt en del nye instrumenter, men trenger flere. I tillegg er det bare seks barneuniformer igjen, så vi må kjøpe nye. Vi skal gå for samme farger, men en litt annen variant, forteller hun.

Mye støtte

Mange er glade for at skolekorpset er oppe og går igjen.

– Mange har fortalt oss hvor glade de er for at vi er i gang igjen. Flere har støttet oss økonomisk og andre vil være med som støttemusikanter. Det er vi veldig takknemlige for!

Skolekorpset har fått støtte fra blant annet Indre Akershus Blad, Løken sanitetsforening, Ihlebekk velforening og Lions. Men dette er ikke nok til å dekke både nye uniformer og instrumenter, så nå blir det loppemarked på lørdag.

– Det er jo første gangen vi arrangerer loppemarked. Så det blir spennende! Vi har fått inn masse flotte lopper. Foreldre, besteforeldre og barna har strikket luer, gensere og sokker, laget kort og julepynt som vi skal selge. Det blir også salg av bjørkeved og gamle instrumenter.

Her er det også mulighet for å høre flott korpsmusikk.

– Vi gleder oss til å vise hvor flinke vi har blitt! Kom og hør på oss, ta deg en kaffe, slå av en prat og gjør en hyggelig handel.

LES OGSÅ: Åpner pengesekken: Deler ut 300.000 ekstra korona-kroner