Under ledelse av dirigent Espen Selvik har korpset øvd, digitalt og fysisk, med å perfeksjonere sitt bidrag til digital-NM for korps som går av stabelen 19. juni.

Debuterer i NM

Korpset framførte to stykker lørdag: Martyn (W. Heaton) og utdrag fra Phantom of the Opera (Andrew Llloyd Webber, arr: Johnnie Winson). For optimal akustikk, ble Frogner kirke valgt som innspillingsted.

– Dette er første gang vi deltar i NM, og vi har ikke hatt mulighet til å forberede slik vi hadde ønsket oss. Men musikantene har vært utrolig sporty, øvd hjemmefra og endelig fått mulighet til å treffes et par ganger nå de siste ukene, sier Espen.

– Det er veldig inspirerende for oss å kunne delta i NM, selv om det blir digitalt i år. Mestringsfølelse og samhold er viktig for oss, og i dag har alle fått vist fram musikalitet og spilleglede, fortsetter han.

Årets NM fungerer slik at korpset sender inn videoopptak av de valgte stykkene. Disse blir så bedømt av en fagjury, på samme måte som i ordinære korpskonkurranser. Alle bidrag vises i en stor, digital korpskonsert på Norges Musikkorpsforbunds nettsted lørdag 19. juni.

Startrekkefølgen er allerede klar, og Sørumsand skolemusikkorps er andre korps ut.

Kornettvenninner

Erica Louise Vangen og Astrid Toltrup Snapa spiller begge kornett. Venninnene er enige om at det er veldig gøy å spille i korps og utfordre seg selv til å bli enda bedre på instrumentet sitt. Begge er glade i musikk og synes det er fint å uttrykke seg gjennom musikken.

– Det er kult at vi får være med i NM. Det har vært veldig gøy å spille inn video, men det har også vært litt slitsomt, sier Erica og Astid.

Etter noen timer med intens konsentrasjon var det to 11-åringer som hadde grunn til å smile over strålende innsats på kornettrekka.

Ønsker nye musikanter velkommen

– Vi ønsker nye musikanter velkommen til oss til høsten, sier Espen Selvik.

– Vi har det kjekt sammen sosialt og musikalsk, og vil gjerne ha med flere som har lyst til å lære seg å spille et instrument. Lagfølelsen er sterk i korpset, og det å kunne omgås og spille sammen på tvers av alderstrinn er gøy, både for de som har vært med lenge og de som er nye i korpset, og akkurat har lært seg å spille.

Opptak av nye musikanter skjer rett etter skolestart.