Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg over 58. plass i NM: – Det tar tid å bli god

Artikkelen er over 1 år gammel

Folk flest sperrer ikke akkurat øynene opp over en 58. plass i et ski-NM. Men Hans Kristian Holmbro evner både å glede seg og la seg inspirere av det.

For når du går deg inn i beste tredjedel i et NM-felt i langrenn, er det et godt styrketegn.

Særlig når du bare er andreårs senior. Så knallhardt som nivået er i nasjonalsporten, skal det enorme og langvarige treningsmengder til for å gjøre en slik prestasjon.

– Det tar tid å bli en god skiløper. Så her gjelder det å skynde seg langsomt og være tålmodig, sier hølendingen til Indre Akershus Blad, og innrømmer at han egentlig ikke er noen tålmodig sjel.

Blir motivert

Men når du holder til i et inspirerende skimiljø med stor kompetanse rundt deg, som det storvokste talentet gjør i Meråker på sjette året, så lærer du hvor lista ligger og hva som må til.

Og ikke minst at du må innstille deg på en gedigen tålmodighetsprøve. Det er nok av eksempler på utøvere, særlig i utholdenhetsidretter, som når toppen først i slutten av 20-årene.

– Derfor er et løp som dette, og ikke minst 28. plassen i norgescupen på Gålå før jul, motiverende for å stå på videre. Og når du ser klubbkamerater lykkes etter mange års slit, gir det håp og viser at det går an, sier Holmbro, som fyller 22 år i slutten av februar.

– Dessuten er det ekstra moro å være med, og dessuten hevde seg brukbart, i et NM. Det er noe jeg har sett på TV i alle år, sier Løken-karen, som utvilsomt er en representant for nettopp alle de som gjør NM i langrenn til den inngrodde idrettsfesten den er.

Mye å gå på

Holmbro vet også at han ennå har mye å gå på treningsmessig.

– Jeg har ennå et godt stykke igjen til de voldsomme treningsmengdene. Denne vinteren har det dessuten gått litt i rykk og napp med treningsarbeidet som følge av en del sjukdom. Og er du ikke helt på hugget, blir du fort avkledd i renn. Da gjelder det å ikke la seg knekke, men jobbe videre og tenke positivt, for eksempel på at potensialet er større, sier Holmbro, som ble dyktig sliten på den tredje og siste runden i torsdagens 15-kilometer skøyting i NM på Konnerud.

– Jeg syntes det gikk bra på de to første rundene, men de tre siste kilometerne ble seige. Der røk det nok noen plasser, utbrøt Holmbro rett etter innkomst.

Men der tok han feil. For resultatlista viser at han faktisk avanserte ni plasser på de fem siste kilometerne.

– Det er slike små gleder det er verdt å ta med seg, fastslår hølendingen med et smil.

Gode sørumsokninger

Distriktets to andre NM-deltakere var enda mer fornøyd med den første NM-dagen.

Sørumsokningene Johan Hoel og Herman Martens Meyer, som begge går for Åsen IL, skøytet inn til henholdsvis 10. og 27. plass. Og med tanke på at Magne Haga ble nummer fire, ser det svært lyst for Nannestad-klubbens muligheter i søndagens 3x10 km stafett.

Kommentarer til denne saken