Gå til sidens hovedinnhold

Gladmelding for Jan Birger og andre bedriftsledere: Nå kan ansatte koronatestes på Bjørkelangen

Kommunen tilbyr koronatest av utenlandske arbeidstakere.

Flere bedrifter i Aurskog-Høland har ansatte fra utlandet, i første rekke nabolandet Sverige.

Jan Birger Holth er daglig leder og innehaver i Holth Skogsdrift AS, som har åtte svenske dagpendlere.

Alle norske bedrifter med ansatte som dagpendler over riksgrensa må bekoste koronatest for disse ansatte hver sjuende dag.

– Heldigvis har Marker kommune ordnet et tilbud til næringslivet, så vi betaler 500 kroner per test på Ørje, hvor det er frivillig testing for alle som kommer inn i landet, sa Jan Birger Holth til Indre Akershus Blad i slutten av oktober.

Da det ble varslet at teststasjonene på grensa skulle legges ned, ble Holth det nye testsenteret på Bjørkelangen i måneden i tapt arbeidstid og stillstand på skogsmaskinene.

– Jeg skjønner at regler må være regler, men hvis de legger ned grensestasjonene må våre ansatte svensker kjøre inn til Aleris Strømmen, testes der og være borti mange folk før de kan reise tilbake til maskinen igjen. Man øker jo smitterisikoen om vi må sende en svenske til testing på Strømmen, sier Holth.

Nå har det imidlertid kommet på plass en testløsning på Bjørkelangen. Fra 1. desember tilbyr Aurskog Høland kommune covid-19-testing av utenlandske arbeidstakere.

– Dette gjelder dem som er dag- og ukependlere fra Sverige, Finland og andre arbeidsreisende som skal være i karantene i ti dager etter innreise til Norge, skriver Aurskog-Høland kommune på sin nettside.

Det er det nye testsenteret på Bjørkelangen som kan benyttes. Her har det blitt utvidet kapasitet, og utenlandske arbeidstakere kan få utført drop in-test. Andre som vil ta koronatest må henvende seg til legevakta på telefon 116 117.

Kommentarer til denne saken