Av tre mulige, ble det tre gull da norgesmesterskapet i Sportsdans ble avholdt i Lillestrøm i helga.

Sofie Nordlie Norum og Edvard Braathen Nes – sistnevnte fra Bjørkelangen – gjorde rett og slett reint bord. Junior 2 elite-danserne fra NeRo Sportsdanseklubb (Nedre Romerike) kom øverst på pallen både i Standard, Latin og 10-dans.

I tillegg fikk de Anita og Erling Langsets vandrepokal for beste slowfox i junior 2-klassen, Norges Danseforbunds vandrepokal for seieren i Latin, samt Danseforbundets vandretinnfat for beste resultat i 10-dans junior 2.

Som Edvard Braathen Nes fortalte i intervju med Indre i våres, har de to 14-år gamle danserne en utfordrende logistikk med samtrening siden Sofie bor i Trondheim og Edvard bor på Bjørkelangen. Sofie kommer til Sandbekken i Rælingen hvor NeRo-danserne holder til en helg i måneden, mens Edvard reiser til Trondheim en annen helg i måneden. I tillegg møtes de de helgene det er konkurranser.

Det er de tidligere toppdanserne Mette og Kristoffer Melås som trener paret, og for Edvard er trenerne kjente siden de har fulgt ham opp fra han startet med dans som 6-åring. Sofie trener til daglig i Nidaros Sportsdanseklubb i Trondheim, hvor Mette og Kristoffer Melås også er hovedtrenere.

Sofie og Edvard har hatt en flott vårsesong etter at koronapandemiens restriksjoner ble fjernet. Før påske var junior 2-eliteparet med i Swedish Open i Gøteborg. Etter påske var de en uke i Blackpool i England, hvor de skaffet seg god erfaring gjennom å konkurrere mot verdens beste par på deres alder. Dette kom godt med da de etter å ha vunnet en norgesserie i Kristiansand ble uttatt til VM i Latindans i Bremen i Tyskland i pinsen, hvor de oppnådde hederlige resultater som førstereis deltakere.

Senere i høst venter nye oppgaver med ulike konkurranser i Norge, men også mulighet for internasjonale konkurranser.

Sofie og Edvard er for øvrig ranket som beste junior 2-par av Norges Danseforbund.