Gå til sidens hovedinnhold

Gjør deg klar: Denne nedbøren er på vei

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det blir en våt helg i Sør-Norge, melder meteorologene.

(Nettavisen): Meteorologisk institutt har torsdag morgen klar nye nedbørsprognoser for Sør-Norge.

De viser et regnområde som kommer inn over Sørlandet lørdag. Det vil gi regn til hele landsdelen i løpet av helgen, men aller mest ventes i lengst sør. Kartet fra Meteorologisk institutt viser samlet nedbør for lørdag og søndag.

– Det blir en våt helg i Sør-Norge, er konklusjonen.

40-50 millimeter på det verste

– Vi er fortsatt litt usikre på hvor mye nedbør det blir. Det er sør i Sør-Norge det blir mest, det er sikkert. Foreløpige prognoser antyder 40-50 millimeter samlet lørdag og søndag, men det behøver ikke å bli så mye. Det meste av nedbøren er ventet å komme lørdag ettermiddag og søndag formiddag, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen torsdag.

Han sier nedbørsfeltet, som torsdag befinner seg utenfor Irland, er ventet å komme inn over Sørlandet lørdag ettermiddag. Det beveger seg sakte, og det kan bety mye regn.

Venter godt over 20 grader i nord

Om vi beveger oss lenger nordover, er det andre utsikter. I Trondheim, som ennå ikke har målt 20 grader denne måneden, venter de torsdag å få sin første sommerdag (minst 20 grader).

Trondheim kan få noen byger sent i helgen, men har mye bra vær i vente. Nord-Norge ventes å få en rimelig bra helg med noen få byger.

– Hvor varmt blir det til helgen? Hvem får de høyeste temperaturene?

– På det varmeste vil Sør-Norge få rundt 20 grader, mens det mange steder i Nord-Norge kan bli godt over 20 grader, sier meteorologen.

Kommentarer til denne saken