– Denne gjengen er så fantastisk. Uten dem hadde det ikke blitt noe. De har hele tiden vist stor tålmodighet. Det er utrolig hva vi har fått til. Flere har måtte byttet roller, og enkelte har spilt flere roller. Det er imponerende.

Det fortalte teatersjef Oliver Olsen Ødegård (19) i Baluba til lokalavisa etter premieren på «Scrooge – et juleeventyr».

– Vi er kjempefornøyde med premieren, konstaterte Ødegård, som briljerte i hovedrollen som Ebenezer Scrooge.

Endringer i siste liten

For det har på ingen måte vært noen selvfølge at Baluba skulle klare å fremføre forestillingen så kort tid etter gjenåpningen.

Teatergruppa opplevde et stort medlemsfrafall under koronapandemien. På det minste var gruppa åtte medlemmer. I tillegg måtte medlemmene øve sammen på Teams helt fram til august. I dag teller Baluba 15 stykker.

Men dagen før premieren oppsto det et nytt problem. En av skuespillerne måtte kaste inn håndkleet.

– Da tenkte vi: «Hva gjør vi nå? Må vi avlyse likevel?», fortalte Ødegård.

Tiåring storspilte

Men da det så som mørkest ut, fikk Baluba en hjelpende hånd fra den ti år gamle rælingsjenta Thilde. På kort varsel hoppet hun rett inn i rollen som Lille Tim.

– Det var gøy. Det var også litt skummelt, men gruppa tok meg veldig godt imot, forklarte Thilde.


Til tross for at hun storspilte i rollen sin, har hun beina godt plantet på jorda. På spørsmål om hun drømmer om å leve av teater, svarte Thilde følgende:

– Jeg har ikke noen planer om en skuespillerkarriere, men jeg kan godt tenke meg å holde på med det på fritida.

Også de fremmøtte Indre pratet med etter premieren var godt fornøyde med det de så.

– De leverte til terningkast 6. De er kjempeflinke og dedikerte, fortalte Anne Romhus.

Fokusert teatersjef

Hun fulgte datteren sin Majken Romhus Johansson fra første rad, sammen med Randi Romhus og Ola Henie.

– Vi er mest imponert over at de lærer seg så mye tekst. Spesielt de unge. De voksne lever seg virkelig inn i dette. Det er fint å få med seg dette før jul. Vi besteforeldre er minst like stolte som foreldrene, entes Randi Romhus og Ola Henie.

Til tross for lovordene og en vel gjennomført premiere, hadde ikke teatersjef Oliver Olsen Ødegård planer om noen premierefest. Han fokuserte raskt på lørdagens to fremvisninger.

– Vi har likevel planer om en teppefallsfest. En av morgendagens forestillinger vil bli filmet. Vi skal feire og se på den sammen senere, sa den unge teatersjefen.